Deze dag begon wat anders als anders voor de oudsten van de groep. Ze werden namelijk om half zeven al uit hun bed getrommeld (lees gecommandeerd) door Stanley en Roel. Rennend naar het bos gingen ze daar allemaal oefeningen doen waar ze op de legerbasis in Gilze nog een puntje aan kunnen zuigen.

IMG_2234

Afijn, half acht begon voor de anderen ook de dag. Iedereen wordt iets vermoeider dus opstaan was vandaag al een stukje moeilijker. Maar goed, iedereen hoofd onder de kraan en aan tafel. Daar leeft iedereen al een beetje van op en worden er dus overheerlijke boterhammen opgegeten. We moeten een goede bodem leggen, de fietspuzzeltocht staat voor de deur! Hij zou namelijk rond de 40 km zijn. De meeste groepen hebben dat ook afgelegd, behalve de groep van Kevin, die ging bij de eerste straat al rechtsaf in plaats van linksaf en sneden daarbij een uur van de route af. Halverwege stond een lunch klaar en was er een meertje om even af te koelen. Maar het weer werkte niet helemaal mee. Het begon best wel eens te spetteren maar dat weerhield sommigen er toch niet van om een duik te nemen. Bikkels! Het laatste stuk van de tocht was voor iedereen goed te doen, op een gegeven moment moesten we zelfs kasseien van Roubaix overmeesteren. Wat een hobbelpad. Onderweg hebben ook weer een hoop coureurs lek gereden. Het groepje van de kooksters hadden het dus ook, maar ze hebben hem gewoon zelf geplakt. Zelfs dat kunnen ze! Het begon alleen wel steeds harder te regenen, maar leider Pieter had een tip van Sjaak Stougje gehad om als het regent in je zwembroek te gaan fietsen. Zien jullie het al voor jullie? Een groep van 8 mannen die in hun zwembroek zonder t-shirt over de weg aan het fietsen waren. De temperatuur was gelukkig wel goed!

IMG_2239

Terugkomend op het kamphuis moesten er borden worden gemaakt van de gemeente die alle groepen toegewezen hadden gekregen. Wat een schitterende exemplaren zitten er weer tussen. De schilders van Maasland moeten oppassen over een aantal jaren.

Het avond eten was weer als vanouds lekker. Vandaag stond er bloemkool en broccoli op het menu. En daarbij kreeg iedereen een overheerlijke kipburger, wat was het smullen! En iedereen had uiteraard heel veel honger na zo’n lange fietstrip. Na het eten hadden de kooksters een quiz in elkaar gezet en wel de Westlandse quiz. Was heel leuk en leerzaam, er kwamen een hoop vreemde Westlandse termen voorbij. Wat gemeentepils was bijvoorbeeld of wat plomp, glip en alebesseproat betekende.

Na de quiz gingen de f en e zich opmaken voor een vroegertje. Is hard nodig bij de kinderen maar niet voordat ze hun laatste energie hadden verbruikt met een potje ouderwets kussen gevecht.

De d en c gingen in dat half uurtje even het veld op om te voetballen met de leiders en kwamen daarna terug in de eetzaal voor een film. Na deze film wisten ze niet hoe gauw ze zich moesten douchen om vervolgens heerlijk in bed te gaan liggen. Ze waren versleten! Logisch ook na zo’n dag.

IMG_2259

Morgen gaan we ons opmaken voor het voetbaltoernooi, het belooft weer een mooie dag te worden waar de kinderen erg naar uitkijken. Blijft toch het mooiste wat er is, voetballen om de prijzen.