7.30 uur was de tijd dat de kinderen weer netjes wakker gemaakt werden. Het eerste ontbijt was een uur later een feit. Heerlijke belegde boterhammen en een vers gekookt eitje, dit moest de kinderen & begeleiding weer genoeg energie geven om de ochtend op de ‘Westlandse Sportdag’ door te komen ! Ballenrace , Paprika schieten en nog vele Westlandse sporten werden hier door de kinderen uitgevoerd. Dit onderdeel deed mee voor de Groep van de Week en was ook voor een individueel klassement. Het beste F’je, E’tje, D’tje & C’tje krijgen later in deze week een mooie beloning voor hun inzet en prestatie.

IMG_2183

Helaas werd rond de klok van 12 uur de sportdag vanwege het slechte weer tijdelijk gestaakt. Gelukkig gingen met feestmuziek de voetjes van de vloer in de kantine. Hierna kregen de Maaslanders een heerlijke lunch met een broodje hamburger erbij, om zo het tweede gedeelte van de dag te kunnen starten. De sportdag werd netjes afgerond en daarna konden de mannen zich heerlijk vermaken met het Westlandse veilingspel. Na een uur rennen, vliegen, tegenstanders aftikken & bij de tegenstander hun eigen plantensoort te veroveren, mochten we even tot aan het avond eten vrij spelen in de speeltuin, voetbalveld en het bij liggende bos!

IMG_2205

De kooksters hadden het avondmaal weer heerlijk bereid, dit bestond uit bonen,aardappels, lekkere salade & een heerlijk balletje gehakt. Dit om zo weer op krachten te komen van de middag en om de oerkrachten los te maken voor het touwtrekken. Het touwtrekken is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waar er gestreden wordt voor sterkste groep van de week. Na het touwtrekken mochten de mannen zich even ontspannen met een rondje bingo. Om vervolgens de laatste uren van de dag af te sluiten met een bezorgspel in de bossen van het land van kleef.

IMG_2093

De heren mochten na een intensieve dag weer heerlijk douchen en werden gecontroleerd op teken, om zo zich op te maken voor een goede nachtrust. Deze is zeer zeker nodig, want er staat een fietstocht op het programma voor de maandag. Moe maar voldaan gaan we ons hiervoor opmaken!