Vandaag is het dan eindelijk zo ver. We mogen na lang wachten weer een week op Jeugdkamp! Dat belooft wederom een fantastische week te worden. Het thema van deze editie van het geweldige spektakel is ‘Westlandse Week’. Alle spellen die deze week op het programma staan zullen in dit thema gehuld zijn.

Jeugdkamp_18 juli 2015_003

Na een wat druilerige week, is het deze zaterdag een stralende dag. Uiteraard kenmerkend voor hoe de rest van de week zal verlopen. Bij MVV’27 stond de bus van Nooteboom Tours al klaar voor vertrek. Alle jongens stroomden langzaam binnen op de parkeerplaats van Sportpark De Commandeur. De vele ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen, broertjes en zusjes, en ga zo nog maar door waren aanwezig om de jongens uit te zwaaien. Uiteindelijk kon de bus toen echt vertrekken, op naar Loon op Zand.

De vrachtwagen van K&B Transport vol met spullen was inmiddels uitgeladen, toen de bus arriveerde op Land van Kleef. Na een toespraak van Jan konden de koffers worden verplaatst naar de slaapzalen. Nadat dit was voltooid, kon iedereen verzamelen op het mooie grasveld. Hier moesten de leiders een parcours afleggen om zo te weten te komen tot welk dorp van het Westland (en stiekem ook Midden-Delfland) zij toebehoren deze week. Uiteraard werden de nieuwe leiders een klein beetje geplaagd, met hier en daar een eitje op het hoofd en ketchup gedrapeerd in de nek. Zo hadden zij een klein voorproefje van wat hen de rest van de week nog staat te wachten.

Jeugdkamp_18 juli 2015_010

Vervolgens was het de beurt aan de jongens om in het speelbos op zoek te gaan naar hun eigen kaartje. Zo werd bekend bij welke leider en welke andere jongens zij in het team zitten. Nadat dit bekend was konden ze een naam verzinnen en bedenken op welke spellen ze de jokers konden zetten. Mooie namen werden verzonnen, zoals Nalijkse Jongeren en FC Zandgravers. De teams konden extra punten scoren voor het groepsindelingsspel door zo snel mogelijk een mooi parcours af te leggen, waarin een buikschuifbaan centraal stond.

Het avondeten was een heerlijk bord macaroni, wat door alle jongens zeer gewaardeerd werd. Opvallend was dat na het eten de eerste kaarten van het thuisfront al uitgedeeld konden worden. Uniek op het Jeugdkamp van MVV’27! JURREKIES!
Naast dit heuglijke feit, is er nog iets noemenswaardigs gevierd. De verjaardag van Pim en Sam de Groot!! Wat een feest! En het is pas de eerste dag. Ze kregen een presentje uit handen van Roel; dat zit goed!

Jeugdkamp_18 juli 2015_011

In de avond stond het Barre Avond Spel op het programma: ‘spijker klaaaiuh’, ‘loop ut’ en nog vele andere typische Westlandse benamingen voor oer-Hollandse spellen. Het begon al laat te worden en dus ook donker. Het werd daarom tijd voor een heus bosspel! Dit was deze avond het Westlands Geluidensspel. In het bos waren bijvoorbeeld de Kromme Jongens te horen en uiteraard Rob en Carlo: helemaal goud!

Jeugdkamp_18 juli 2015_012

Na dit bosspel was het bedtijd. Eerst een lekkere douche en vervolgens de flinke tekencontrole. Bedtijd?? Daar dachten vele jongens wel even anders over. Het bleef daarom nog lang onrustig in de kamers… Morgen staat de sportdag op het programma, een pittig dagje dus!

Tot morgen!