De medische staf van MVV ’27 heeft een tip om volgend seizoen fris en gezond aan de competitie te beginnen: CrossFit. MVV ’27-sponsor Sportcentrum Life heeft een scherp aanbod voor MVV’ers.

CrossFit is een intensief en afwisselend programma, waar plezier en bewegen belangrijke aspecten zijn. Het is hard werken en een sterk en fit lichaam is je beloning. Met het programma werk je aan je kracht, flexibiliteit, snelheid, coördinatie, behendigheid, balans en nauwkeurigheid.

Bij deze sportvorm staan de bewegingen en niet de spieren centraal. CrossFit kent vele functionele bewegingen, met een hoge intensiteit en met een grote variatie aan oefenvormen. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen zijn de grondvormen van bewegen en komen ook bij CrossFit veel aan bod.

CrossFit is een effectieve en veilige vorm van sport. In de VS, Australië en Canada hebben diverse legeronderdelen, politie en brandweer het CrossFit programma verkozen boven hun traditionele trainingsmethoden, omdat het effectiever en veiliger is. Bij hen is het aantal blessures drastisch afgenomen.

CrossFit kan gedaan worden bij MVV ’27-sponsor Sportcentrum Life in Maasland. Er wordt gewerkt in relatief kleine groepen en er is daardoor veel individuele aandacht voor technische begeleiding bij de diverse oefenvormen. De trainingen kunnen aangepast worden aan de mogelijkheden en het niveau van de sporters. CrossFit is geschikt voor alle leeftijden.

Als MVV’er kun je extra voordelig bij Sportcentrum Life sporten. Meer hierover lees je op de sponsorpagina van de Zilveren Vriend van MVV ’27.