Afgelopen woensdag is Rogier van der Kraan geopereerd aan zijn schouder. Rogier had al een aantal jaren last van zijn schouder en is hiervoor al bij verschillende artsen op bezoek geweest. Afgelopen week is het uiteindelijk goed aangepakt met als resultaat een hele nieuwe schouder.

Rogier moet nu twee maanden rust nemen om zijn schouder volledig te laten genezen. Tillen zit er zelfs een half jaar niet in voor hem. Voetballen bij zijn elftal MVV ’27 6 is voorlopig helaas niet mogelijk en daarom heeft Rogier besloten om zijn lidmaatschap voor een jaartje op te zeggen. Wel blijft hij deel uitmaken van de communicatiecommissie.

Tijdens de operatie, die plaatsvond in een speciale kliniek in Amsterdam, bleek dat de schouderkom nog in tact was. De ‘knop’ is wel in zijn geheel vervangen. Deze is nu van het ijzersterke carbon gemaakt. Volgens de artsen kan Rogier hier nu 20 tot 30 jaar mee vooruit. Het kan zijn dat tegen die tijd de schouder weer geopereerd moet worden vanwege opgelopen slijtage. Voor nu is de in Delft woonachtige Maaslander in ieder geval geholpen.

De operatie is geslaagd en nu is het zaak dat Rogier rust gaat nemen om zijn lichaam te laten herstellen. Namens MVV ’27 zijn we hem wezen verblijden met een bezoekje in Delft en hebben we hem voorzien van het nodige fruit. Wij wensen hem een voorspoedig herstel!