Donderdag 25 juni heeft Falco van den Eijnden getekend als nieuwe trainer van MVV’27 A1. Hij volgt daarmee in de voetsporen van Hans Meeuwisse die aan de slag gaat als trainer bij de reserves van v.v. Strijen. Falco komt over van BSC’68 uit Benthuizen waar hij ook trainer was van de A1. Met die ploeg promoveerde hij, in zijn eerste van drie jaar, van de tweede naar de eerste klasse en speelde hij de bekerfinale, om vervolgens in het tweede seizoen nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te halen die in de finale jammerlijk eindigde. Clubman Van Den Eijnden heeft ook nog enkele uitstapjes gemaakt waaronder de A1 van Be Fair en Ado Den Haag, waar hij zowel techniektrainer, als trainer van de E-pupillen was.

Aan die laatste club is Van Den Eijnden momenteel nog steeds professioneel verbonden, hij staat daar namelijk op de vaste loonlijst als jeugdcoördinator. Daarover zegt hij: ”Ik doe dit werk nu al zo’n 8 jaar en dat bevalt prima. Ik ben dus 24/7 met voetbal bezig.” Zelf heeft Van Den Eijnden ook gevoetbald bij BSC’68, maar daar stopte hij na twee jaren seniorenvoetbal mee om zich volledig op het trainersvak te storten. Van de club uit Benthuizen neemt hij ook zijn vaste assistent Marcel Lamboo mee naar Maasland. Over Lamboo zegt hij: ”Met Marcel werk ik al jaren zeer prettig samen en we vullen elkaar goed aan. Marcel zorgt ervoor dat ik me volledig kan focussen op het voetbalgedeelte, waar hij ervoor zorgt dat alles eromheen goed is geregeld. Een uitstekende teammanager om mee samen te werken.”

Wat Van Den Eijnden met de A1 van MVV’27 wilt bereiken is hij duidelijk:” Mijn ambitie is om het maximale uit iedere speler maar ook uit de groep te halen. Ik wil iedere speler zich maximaal laten ontwikkelen met een juiste combinatie van prestatie en plezier. Het zou natuurlijk mooi zijn als zich dit vertaald naar een hoge klassering in de competitie. Uiteindelijk blijft het doel om zoveel mogelijk spelers te laten doorstromen naar de selectie van de senioren.”