puck

Puck de Koning verlaat het vertrouwde nest van MVV ’27 en speelt komend seizoen bij Lyra. De jongste zus uit de voetbalfamilie De Koning (Gerrie speelt volgend seizoen nog bij MVV, Emma is vorig jaar, in ieder geval tijdelijk, gestopt en Kees voetbalt in de jeugd van Westlandia) wil zichzelf graag op een hoger niveau bewijzen. Trainer Joost van Ast begrijpt de ambities van de rechtsbuiten, maar hoopt tegelijkertijd dat Puck ooit terugkeert bij MVV, zo valt in onderstaand stukje van zijn hand te lezen.

 

Puck de Koning gaat haar geluk beproeven bij LYRA VR1

Puck is begonnen met voetballen bij MVV ’27 in het vroegere meisjeselftal MP. Ze heeft hier een jaar in gespeeld en toen de rest van het team  naar een groot veld moest, is zij samen met Karen naar de jongens gegaan. Hier kwam ze in de D3, waar ze in contact is gekomen met Hans Meeuwisse. Hij is Puck altijd blijven volgen en altijd lyrisch over haar geweest.

Na een jaar D’tjes is ze overgegaan naar de C’tjes en hierna de B’tjes, waar ook Joyce in het elftal kwam. Toen ze over moesten naar de A’tjes vond MVV ’27  het een  beter idee om naar de Dames te gaan. Hier voetbalt ze nu drie jaar. De afgelopen twee jaar heeft ze echt laten zien dat ze een hoger niveau aan zou kunnen. Dit is ook diverse malen met haar besproken en dan is het heel lastig om de stap te maken en achter te laten wat je hebt. Dat we als MVV ’27 en wij als VR1 het ontzettend jammer vinden dat ze gaat, is logisch. Onze vliegende rechtsbuiten, die alles maar dan ook alles blijft geven en echt er pas af wil als haar pufje haar niet meer kan helpen. Ze beloopt de hele rechterkant, blijft hangen als het moet en gaat de spits in als het nodig is. Een heerlijke speelster die altijd voor de winst wil gaan en ook het spelletje gewoon praat en begrijpt. Ze ademt voetbal, zeg ik wel eens.

Aan de andere kant is het ook een hele mooie stap om het te proberen en dat gunnen we haar van harte.

We wensen haar dan ook heel veel succes bij Lyra VR1 in de 2e klasse en hopen stiekem toch dat ze wel weer eens terugkomt.