Familiedag 2015-_06 juni 2015_133

Door de kenners werd deze wedstrijd vooraf als een kansloze missie gezien voor het Maaslandse MVV’27 C1. Spelen tegen een tegenstander die drie klassen hoger speelt is inderdaad een zeer lastige opgave, maar zeker in bekervoetbal is alles mogelijk. Na de rit in een bus naar Rotterdam was de spanning toch wel goed aanwezig bij de spelersgroep van MVV’27 C1 op het moment dat men in de kleedkamer aan de voor bereiding begon. Trainer Pim legde vooral de nadruk om als team te spelen en als het even kon de bekende spelverplaatsingen te gebruiken. Belangrijkste mededeling was echter:”Doe je best en geniet.”

Het begin van de wedstrijd was uiteraard voor Feyenoord. Combinerend trok men richting het Maaslandse doel. Het opvangen van de aanvallen lukte aardig, echter de opbouw en spelverplaatsingen kwamen niet uit de verf, mede door dat Feyenoord de druk hoog hield. Naar mate de eerste helft vorderde lukt het MVV’27 C1 om wat meer uit te breken. Vooral Lloyd was een paar keer lastig voor de Feyenoord verdediging. Rust  0 – 0 , voor velen een verrassing, echter MVV’27 C1 had keurig stand gehouden. In de rust werden er nog wat tactische zaken besproken, zoals hoe je het veld wat kleiner houdt , zodat de middenvelders wat minder grote afstanden hoeven af te leggen.

Uiteraard probeerde Feyenoord na rust weer MVV’27 C1 onder druk te zetten, maar MVV’27 wist nu wat meer onder de druk uit te komen. Toch kwam Feyenoord op een  1- 0 voorsprong en leek voor iedereen de strijd beslist. Echter MVV ’27 C1 heeft dit seizoen al vaker bewezen over een prima wedstrijdmentaliteit de beschikken. Nu kwamen de spelverplaatsingen meer aan en bij een van deze uitvallen kon Emre de gelijkmaker intikken. Bij Feyenoord kwamen wat meer pijntjes naar boven, terwijl MVV er een schepje bovenop gooide. Vooral de sterk spelende Lloyd en Rowin brachten Feyenoord  in verlegenheid en de bank van Feyenoord was niet meer zo gerust op een goede afloop. Het bleef tot de laatste seconde spannend, echter het bleef 1 – 1.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Mark wist de 3e strafschop van Feyenoord te keren en een verrassing leek in de maak. Helaas gingen de zenuwen een te grote rol spelen bij MVV’27 en er werd twee keer gemist, zodat Feyenoord toch winnaar werd van deze finale om de Regio Rijnmond Cup. Een terechte winnaar zal iedereen denken, maar wat waren we er dichtbij! De teleurstelling was groot en begrijpelijk, maar er komt een moment dat de spelers beseffen wat een prachtig resultaat ze in dit toernooi behaald hebben. Bij terugkomst in Maasland werden de spelers tijdens de familiedag in het zonnetje gezet en gehuldigd. Nog steeds waren er spelers teleurgesteld, maar kwam geleidelijk aan het begrip trots te zijn op zo’n mooi resultaat en lid te zijn van zo’n mooie vereniging. Alle ouders en supporters langs deze weg nogmaals bedankt voor de massale steun tijdens dit toernooi.