Foto-MVV-'27-A1

Zaterdag 6 juni stond voor MVV ’27 A1 in het teken van de grote finale om promotie naar de hoofdklasse. Nadat in een dubbel tweeluik achtereenvolgens Excelsior ‘20 en sv DONK opzij waren gezet, wachtte nu het Rotterdamse vv CKC. Ook zij bereikten overtuigend de finalestrijd en net als MVV ’27 schakelden zijn op hun zegetocht een hoofdklasser uit. Hoe de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen lagen, zou deze dag duidelijk worden. Na afloop van de 90 minuten bleek het finaleterrein van RKSV Leonidas in Rotterdam het decor van legio kansen voor MVV ’27 en de doelpunten van vv CKC.

Al binnen 10 minuten nadat de leidsman van dienst de wedstrijd op gang heeft geblazen, kan MVV ’27 A1 op een 0-2 voorsprong staan. Naarmate de eerste helft vordert, blijft het kansen regenen voor de Maaslandse brigade. Acht keer een één-tegen-één-situatie, twee keer een bal op de paal, een bal van lijn. Hoe groot ook, de kansen waren niet besteed aan MVV ’27.
En zoals het zo vaak gaat als ie aan de ene kant niet valt… In de 37e minuut krijgt de aanvoerder van vv CKC de bal uit een afgeslagen voorzet voor de voeten en haalt doeltreffend uit: 0-1. Na rust een zelfde spelbeeld: MVV ’27 valt aan en vv CKC weet met succes de voorsprong te verdedigen. Niet op de minste plaats door hun fenomenale keeper, die van een zeldzaam hoog niveau is.
Met nog 20 minuten op de klok slaagt vv CKC er vanuit een spaarzame counter zelfs in de 0-2 op het scorebord te zetten. vv CKC slaagt er met succes in deze voorsprong tot het einde vast te houden en is daardoor degene die promoveert naar de hoofdklasse.

Na afloop resteert bij MVV ’27 een wrang gevoel: onnodig, onvoorstelbaar, onverdiend en wellicht een tikkeltje onnozel.

Een gevoel van trots is na zo’n mooi seizoen, waarin MVV ’27 tot het absolute einde om de prijzen speelde, echter ook op zijn plaats. De positieve voetnoot daarbij: met negen eerstejaars en ingepaste B-spelers staat MVV ‘27A1 voor volgend seizoen al goed in de steigers!