MVV ’27 2 speelt volgend seizoen in de reserve eerste klasse. De beslissende return tegen Zwaluwen eindigde weliswaar in een 4-2 zege voor de Vlaardingers, maar dat resultaat was na de 3-0 overwinning in eigen huis een week eerder voldoende voor het team van Michel Breur en Jim van der Jagt om promotie af te dwingen.

Of het de zenuwen waren of wellicht gemakzucht vanwege de eclatante uitgangspositie zullen we nooit weten, maar feit is dat het er lang niet op leek dat MVV uiteindelijk de ploeg zou zijn die volgend seizoen in de eerste klasse actief is. Na een minuut scoorde Zwaluwen de 1-0 en binnen het kwartier lag ook de 2-0 er in. Toen de Vlaardingers nog voor rust de 3-0 lieten aantekenen, was de voordelige marge uit het heenduel als sneeuw voor de zon verdwenen.

In de rust zijn er ongetwijfeld harde woorden gevallen in de Maaslandse kleedkamer, maar dit leidde in het begin van de tweede helft nog niet tot succes. Zwaluwen liep zelfs uit naar 4-0 en toen MVV vervolgens een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd niet verzilverde door een penalty te missen, leek promotie voor de Maaslanders ver weg.

Het venijn van de wedstrijd zat echter in de laatste dertig minuten. Een klein halfuur voor het einde verkleinde Erik van Geest de achterstand en enkele minuten later ontnam Martijn Ham Zwaluwen alle hoop door de 4-2 te scoren. MVV zat op rozen en hoefde er slechts voor te zorgen dat de ploeg geen tegentreffers incasseerde in de resterende speeltijd.

Dit lukte en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de ontlading groot. Bij terugkomst op de club werden spelers en begeleiding als kampioenen onthaald en het is zonder twijfel lang onrustig gebleven op Sportpark De Commandeur. Al met al sluit de mannenselectie van MVV ’27 het seizoen 2014 / 2015 toch nog positief af.