In de loop van het bijna afgelopen seizoen schreef MVV ’27 een nieuw team in bij de KNVB: F5 werd samengesteld uit nieuwe aanmeldingen, jongens uit andere teams en de Mini F. Hoewel veel spelers niet eerder in teamverband voetbalden, eindigde het team toch op een verdienstelijke 4e plaats in de eindrangschikking. Lees hieronder de seizoensterugblik van Brian van de Wege.

 

Happy end voor de F5

Seizoen 2014/2015 was al een paar maanden aan de gang toen MVV de mogelijkheid had om een nieuw F-team te creëren. Met nieuwe aanmeldingen, een paar jongens uit een ander team en met een Mini F is de F5 ontstaan.

Met een kennismaking en een training vooraf konden de jongens binnen een week gelijk aan de slag met de competitiewedstrijden. De  jongens van de F5 hebben dit samen goed opgepakt en zijn strijdvaardig begonnen. Na de winterstop stonden er wedstrijden op het programma waarin duidelijk het verschil te zien was tussen de teams die al langer samen speelden en de F5 van MVV.

Er is flink getraind met de jongens waarbij vooral de grappen en grollen mogelijk waren en het plezier het uitgangspunt was. Toch heeft de F5 zich goed weten te redden in een zware competitie met twee teams die eigenlijk te laag zijn ingedeeld. Zowel HBBS als ‘s Gravenzande hebben bijna alle wedstrijden gewonnen met uitslagen zoals 16-1 en 12-3, maar MVV heeft bij die wedstrijden het aantal tegen doelpunten weten te verkleinen.

Nu het seizoen voor de F5 afgelopen is, kunnen we de stand er bij halen en zijn de jongens als 4e  geëindigd, wat een knappe prestatie is voor een team dat pas in november is gestart. Trekken we daar nog de twee te laag ingedeelde teams van af,  want er waren in de competitie ook nog twee teams die te hoog waren ingedeeld en zich hebben terug getrokken, dan hebben de jongens toch een denkbeeldige 2e plaats behaald.

De laatste wedstrijd was overigens nog heel spannend. Bij verlies had F5 genoegen moeten nemen met de 5e plaats, maar bij winst zouden ze Maasdijk op de valreep inhalen. Dat ging de F5 goed af, met drie goals van Sam Lettinga en een van Maarten Zwaan werd de eindstand 0-4, waarbij in de tweede helft nog aardig verdedigd moest worden en zowel Noah van de Wege als Tobias Paalvast de ballen aardig bij de keeper weg wisten te werken.

Na het laatste fluitsignaal zijn de jongens op de foto gezet bij het werkende scorebord.

F5 1  F5 2