Na enkele magere jaren qua ledenaantal is de damesafdeling van MVV ’27 sinds het bijna afgelopen seizoen sterk groeiende. De club verwelkomde maar liefst drie nieuwe teams, twee met meiden die niet eerder lid van MVV ’27 waren en één van ‘oudgedienden’ die eerder gestopt waren, maar besloten toch de schoenen uit de wilgen te halen. De snelle groei kan uiteraard alleen succesvol zijn als er een goede begeleiding is voor met name de jonge aanwas. Dit is in het eerste jaar uitstekend gelukt, maar extra handjes voor komend seizoen blijven welkom, valt hieronder te lezen in de terugblik op de afgelopen jaargang van TC-lid Dames/Meisjes Joost van Ast.

 

Een jaar meidenafdeling bij MVV ’27!

Meisjesvoetbal is de snelst groeiende tak van sport en dus gelukkig ook in Maasland. Gaat dat vanzelf of heb je daar hulp voor nodig?

Meiden zitten op voetbal en nemen wel eens een vriendinnetje mee. Goh, dat is leuk, maar ik zit al op korfbal, ballet of paardrijden. Joh, dan ga je daar toch af en kom lekker bij ons voetballen. Zo gaat dat mensen, in de praktijk. Het zijn ups en downs bij verenigingen, want andersom gebeurt het ook. Maar goed, het is dus groeiende in Maasland en wat is daar de reden van, want waarom kiest iemand voor MVV ’27. Mijn zienswijze is altijd al geweest, je moet doen wat je belooft. Als je dus een meisje mee laat trainen en er is nog geen elftal beschikbaar, zeg dat dan en leg het uit aan de ouders. Niets is erger voor een kind als je iets belooft en het niet waar kan maken. Dit is denk ik wel de kracht van de meisjesafdeling bij een vereniging als MVV ’27.

Uiteraard moet je dit doen met goede begeleiding, want alleen doe je niets. Dit was zo leuk dit jaar bij MVV ’27. Vorig seizoen eindigden we met twee vrouwenteams, één MB en dat was het. Toen hadden we een paar meisjesvoetbalmiddagen, maar dat leverde helaas geen nieuwe aanwinsten op. Ineens zeiden een paar meisjes op school, kom op, we moeten toch een heel jong elftal kunnen maken en in het begin van dit seizoen stonden er twee meisjesteams op het veld. Een D5M en een E5M, allebei 7-tallen. Leuk, maar verder nog niets aan begeleiding. Gelukkig was er een moeder die een voetbalachtergrond had, die met wat hulp van enkele stagiaires de training wilde verzorgen. Het balletje ging rollen en voordat we het wisten waren er ook wat vaders die zagen dat de meiden het leuk vonden en zodoende hadden we twee teams met volledige begeleiding, zowel met trainen als met de wedstrijden.

Hoe is het jaar verder verlopen voor de verschillende elftalletjes?

De E5M meisjes stonden dit jaar voor het eerst als 7-tal op het veld, sommigen nog nooit een bal geraakt en dan ook nog in een jongenscompetitie. Gaan we deze meisjes positief houden? Jawel, altijd aanwezig op de training, altijd positief terwijl elke wedstrijd in het begin werd verloren. Elk doelpunt dat ze zelf maakten werd gezien als overwinning, je zag ze per week groeien en zelfs de winterse trainingsavonden, altijd aanwezig. Als je dan aan het einde van de competitie toch drie wedstrijden gewonnen hebt tegen jongensteams, dan kan je zeggen dametjes, goed gedaan. Volgend seizoen wordt dit fanatieke groepje meiden een echt elftal op een groot veld en zal als MD1 een jaar gaan voetballen. Succes meiden!

MVV '27 E5M

De D5M meiden stonden ook dit jaar voor het eerst als 7-tal op een veld. Echte trainingsbeesten vanaf het begin. Altijd aanwezig en altijd geloven in de winst. Tegen jongens, ach, het moet maar gewoon, we zien wel. Langzaam aan zag je in het veld dat de trainingen vruchten gingen afwerpen en er werden wedstrijden tegen die jongens gewonnen. Als je dan na afloop van de competitie 4e bent geworden en tien wedstrijden hebt gewonnen, dan kan je zeggen als meidengroep met begeleiding, heel goed gedaan. Ook een goede groep voor de toekomst. Volgend seizoen MC1, succes meiden!

MVV27 D5M

De MB1 dametjes, nog zo’n groep fanatieke meiden die als elftal een hele goede competitie hebben gespeeld. Ga er maar aan staan, zonder vaste keepster en omstebeurt keepen. Tot de winterstop een lastige start met wel een stijgende lijn naar boven. Na de winterstop in de andere poule een tijdje meegedaan om het kampioenschap en helaas de aansluiting gemist. Ook een team met een goede begeleiding en leuke trainingsavonden. In de competitie gewoon 2e geworden, dus een goede prestatie voor deze groep meiden. Volgend seizoen weer gewoon als MB1 door, ook succes meiden!

MVV27 MB1

De VR2 dames, een team van meiden dat eigenlijk nog als een MA zou moeten spelen. Doordat we te weinig meiden in deze leeftijdsklasse hadden, moesten we kiezen voor een VR2 team, omdat we dan elke week bij te weinig speelsters konden aanvullen uit VR1 en VR3. Voor de meiden zelf een uitdaging, omdat er toch tegen oudere dames moest worden gespeeld. Nou dat was in veel wedstrijden totaal geen probleem. Ze voetbalden alsof het gewoon was, dus dit jaar is gewoon een verdienste voor deze meiden en het zal dus volgend jaar alleen maar makkelijker zijn om dit niveau te handhaven. Al met al gewoon lekker 8e geworden in deze pittige poule. Meiden jullie mogen echt trots zijn op jezelf en volgend seizoen gaan jullie echt de vruchten plukken van het afgelopen jaar. Succes dames!

MVV27 VR2

De VR3 dames , een 7-tal dat een jaar als ‘oud-voetbalsters’ de wei in wilde. Wat hebben we een uitslagen gezien. Jullie regelden alles verder zelf en af en toe moesten er wat dames uit de VR1 en VR2 geregeld worden, maar er kon in ieder geval gevoetbald worden. Als ik dan zeg 35-1, ja ook dat was een uitslag, ongelofelijk. De grootste uitslag in de regio. In deze afdeling wel kampioen geworden en dat hebben jullie dan ook passend gevierd. Hoewel we tot vorige week dachten dat het volgend jaar geen vervolg zou krijgen, hebben jullie toch weer een team op de been kunnen krijgen. Helemaal top dames en wederom veel succes!

MVV27 VR3 KAMPIOEN

MVV27 VR3 KAMPIOEN

De VR1, last but not least. Mijn eigen groep van meiden die elke wedstrijd voor de winst wilde gaan. Elke trainingsavond was gevuld. Elke wedstrijd vol willen gaan en altijd geloven in een goede uitslag. Leuke wedstrijden waar alles voetballend werd opgelost. Een echte vriendinnengroep waarbij elke wedstrijd werd afgesloten met de voor hun bekende 3e helft en waarbij de kantine het moest ontgelden. Een groep meiden die individueel allemaal gegroeid zijn op hun eigen niveau en waar de rek nog lang niet uit is. Volgend seizoen gaan we er het maximale uithalen, zowel op de trainingsavonden als in de wedstrijden. Dit seizoen 9e geworden in een fysiek heel sterke poule. Volgend jaar gaan we een keer echt voor de prijzen. Meiden jullie mogen ook heel trots op jezelf zijn, want dat was en ben ik ook, dus volgend seizoen ook succes!

MVV27 VR1

Al met al een groeiende afdeling van meiden in de oergezellige vereniging die MVV ’27 heet. Uiteraard gaat dit niet vanzelf en hebben we er heel veel energie ingestoken. Alle begeleiders, en jullie weten zelf wel wie ik allemaal bedoel, bedankt. We doen dit met zijn allen en we zullen er volgend seizoen nog meer energie in moeten steken. Met hulp van elkaar en hopelijk nog wat extra hulp moeten we deze meidenafdeling kunnen handhaven. Heb je dus wat tijd over en vind je het leuk om een meidengroep iets te leren of te begeleiden doordeweeks of op de zaterdag. Je bent van harte welkom, dus meld je aan. Kom op, laten we er voor zorgen dat de lift waarin we zitten omhoog blijft gaan of in ieder geval stabiel genoeg blijft om het te handhaven.

 

Allemaal bedankt, jullie Josephine.