Ken je dat? In de eerste training(en) van het nieuwe seizoen sta je te happen naar adem en denk je: “Volgend jaar ga ik in de zomerstop écht doortrainen!” Maar na afloop van het seizoen blijkt de bank toch weer meer aantrekkingskracht te hebben dan je sportschoenen. Of je gaat wel vol goede moed in de eerste week een rondje lopen en blijkt bij thuiskomst te snel en te ver te hebben gelopen met een blessure of een flinke portie demotivatie tot gevolg.

Op zich allemaal niet vreemd. Vind maar eens de motivatie en discipline om aan de slag te gaan als je net een lang seizoen achter de rug hebt. Maar wat nu als je kunt gaan hardlopen in een groep onder leiding van een gediplomeerde trainer?

Lopen in een groep is niet alleen gezelliger, het stimuleert ook nog eens. Daarnaast kan de trainer van de groep je behoeden voor gebruikelijke valkuilen bij het hardlopen: te snel te grote afstanden lopen, onvoldoende voorbereiding/ warming-up en onvoldoende of geen variatie.

Zomergast bij Thof Running
Wanneer je 16 jaar of ouder bent, kun je je aanmelden als ‘zomergast’. Vanaf juni t/m augustus kun je dan op dinsdag- en/of donderdagavond mee lopen in één van de vier trainingsgroepen (variërend in snelheid). Na afloop van deze periode van drie maanden zit je nergens aan vast.

De groepen staan onder leiding van ervaren en enthousiaste trainers, die garant staan voor leuke en gevarieerde trainingen. De trainingen starten om 19:30 (vertrek vanuit sporthal De Hofstede) en duren ongeveer tot 21:00 (inclusief warming-up én cooling-down).

Voor de goede orde: je komt alleen lopen wanneer het jou schikt! Dit wordt je nooit verplicht.

Aanmelden
Voor de kosten hoef je het niet te laten; die bedragen slechts € 10. Voor dit bedrag kun je drie maanden meetrainen. Via deze link kun je je aanmelden en lees je ook waar je terecht kunt voor vragen.