Voor de meeste elftallen zit de competitie er alweer op en dus is het tijd om terug te blikken. Aanvoerder Chris Looye kijkt in onderstaand verslag terug op het goede seizoen dat MVV ’27 8 gespeeld heeft. Er werd vaak goed voetbal gespeeld en sfeer in de groep was prima. Helaas behaalde Naaldwijk 5 iets meer punten en dus werd het team net als vorig jaar tweede.

Na het behalen van de tweede plaats vorig seizoen en het afsluitende weekendje weg was de tijd gekomen om ons te gaan richten op het seizoen 2014/2015. Helaas moesten we afscheid nemen van Egel die zich een jaar lang in Australië probeert in de kijker te spelen. Roeldettie ging van spelend lid naar oproepkracht en al eerder was er afscheid genomen van Sten. Er werden verschillende versterkingen aangetrokken en dat waren niet de minste. Tim, Chris en Bas kwamen definitief bij ons spelen en Jona kwam over van het tweede, Bram kwam ons weer vervelen als oproepkracht en dan hadden we nog een andere marinier met een missie; Rick! Hij maakte gelijk al een verpletterende eerste indruk op de jaarlijkse boot BBQ!

Het seizoen begon met het bekertoernooi en daar werd al snel duidelijk dat we klaar waren voor de competitie. De eerste seizoenshelft werden, behalve tegen Naaldwijk, alle punten gepakt en zeer veel goals gemaakt. Het voetbal dat we speelden was een genot om naar te kijken, we lieten het balletje vaak rustig rondgaan en speelden vele tegenstanders helemaal koekwous! Alleen tegen Naaldwijk werd verloren maar met de winterstop stonden we toch bovenaan met twee punten voorsprong. Nu waren we vorig seizoen ook al Herbstmeister en toen ging het gruwelijk mis in het slot van de competitie. Dit jaar hadden we echter meer vertrouwen in een goede afloop dan vorig seizoen. Ondanks mijn afwezigheid werden de meeste wedstrijden in overwinningen omgezet, al was het met minder overtuigende uitslagen. Maar het gaat tenslotte gewoon om de punten. Met nog vier wedstrijden te spelen kwam Naaldwijk naar Maasland en bij winst zouden we één punt voor komen en dat met nog maar drie wedstrijden te spelen. Naaldwijk werd op die bewuste middag helemaal dronken gespeeld en met een 6-1 nederlaag naar huis gestuurd! We hadden deze wedstrijd met zeer goed voetbal en een zeer goede inzet laten zien wat we konden en we hadden veel vertrouwen in goede resultaten in de laatste drie wedstrijden. Echter net als vorig seizoen zou blijken dat ’s-Gravenzande-uit ons weer de kop zou kosten. En nu niet door een slordigheidje! Het was een wedstrijd waar die bal er gewoon niet in mocht en ondanks volop kansen bleven we steken op 1-1. Helaas weer geen kampioensschap maar ik heb echt van het 8e genoten dit jaar! We hebben gewoon echt heel goed voetbal gespeeld, bijna 100 doelpunten gemaakt en heel weinig tegen gekregen. Veel plezier dit jaar beleeft aan de etentjes die geregeld werden voor vertrekkende spelers en de sfeer na afloop van de wedstrijden. Ik denk dat we echt een supergroep hebben en dat we in het nieuwe seizoen gewoon weer moeten knallen en die kampioensschaal eindelijk  moeten gaan pakken! Ik ben echt trots dat ik jullie aanvoerder mag zijn en jullie me het gevoel geven mij te respecteren. Super gewoon. Bedankt voor het geweldige seizoen!

MVV '27 8

Selectie 2014/2015:

Luke: Een topseizoen gedraaid! Weinig doelpunten doorgelaten en de meest scorende keeper van MVV ’27. Vaak komen trainen en heel vaak twee wedstrijden gespeeld dit jaar. Altijd aanwezig en daarom aangedragen voor de titel ‘Recreant van het Jaar’. Nu maar hopen dat andere mensen dat ook zien. Super Feyenoord!

Erwin: Altijd een goede inzet en heel vervelend voor de aanvaller van de tegen partij. In het begin schatte hij hoge ballen nog wat apart in, maar dat ging steeds beter. Vooral in de wedstrijd thuis tegen Naaldwijk was  het een genot om naar je te kijken. Mooie assist op de 1-0 en zelfs twee overtredingen gemaakt. Niet zo heel vaak komen trainen maar dat komt ook door de zaalvoetbal. Ook voor het bier drinken na de wedstrijd zie ik zeker nog mogelijkheden om door te groeien!

Roy: Na een lastig eind van het vorige seizoen toch gewoon het nieuwe seizoen er staan vanaf minuut één. Ik vind dat je het echt super hebt gedaan dit jaar, elk kopduel gewonnen en verdedigend bijna niks weggegeven. Een paar keer als middenvelder gespeeld maar dat was  nog wat onwennig. Vaak wezen trainen en  altijd een goede inzet. Vind wel dat je vriendin iets vaker mag komen kijken!

Bas:  Vorig seizoen al vaak illegaal meegedaan maar dit jaar echt als onze vaste laatste man. Mede dankzij jouw snelheid en kopkracht  hebben we zo weinig goals tegen gekregen. Vooral op maandag (“gaan we nog trainen vanavond”)  was je een ware inspiratiebron voor het team!

Jesper: Het gapende gat dat Egel achterliet als voorstopper zag jij als een kans, vanaf het begin van het seizoen heb je die plek opgeëist en niet meer weggegeven. Vaak komen trainen, altijd een goede inzet en erg vaak aanwezig bij de wedstrijden. Veel duels gewonnen en vaak een van de besten op het veld wat mij betreft, met als hoogtepunt toch wel die mooie vrije trap tegen ’s-Gravenzande. Helaas bleek dat achteraf niet voldoende voor de titel. Bedankt voor het fluiten van jeugdwedstrijden. We zullen je erg gaan missen.

Dekkert: Zoals elk jaar was onze Dekkert weer is aan het twijfelen of hij zou stoppen of nog een jaartje zou doorgaan, maar gelukkig ging hij zoals elk jaar gewoon weer door. Dekkert is echt ons trainingsbeest! De hele zomer had hij doorgetraind en dat was te zien op de training. Sommige momenten in de wedstrijd hebben we daar ook wel eens wat van gezien. Niet heel veel gespeeld maar oh zo belangrijk voor de sfeer in het team. We zijn blij dat je er nog een seizoen aan vast plakt!

Wijnand:  Al jarenlang onze linksachter met z’n rechterbeen. Ook dit seizoen weer veel tegenstanders geraakt en niet gescoord. Het hele seizoen al last van vedetteneigingen en dus vaak aan de late kant. Door een stuurfoutje helaas het slot van de competitie gemist en gelijk werden de resultaten minder.

Bram: Dit jaar had hij zich vol goede moed weer bij ons aangemeld als oproepkracht. Helaas vanwege ander missies niet super veel gespeeld maar toch erg belangrijk voor de groep. Als je tijd had kwam je trainen en daar kunnen anderen nog een voorbeeld aan nemen.

Robert: Ook onze Robert heeft weer een belangrijke rol vervult dit seizoen. Vaak wezen trainen, overal inzetbaar, altijd een goede inzet en zelfs gescoord. En hoe! Als je goed luistert dan kan je nog steeds mensen horen klappen! Jammer van die blessure maar nu weer helemaal fit.

Tim Prins: Kwam dit jaar definitief over vanuit de selectie en heeft op veel verschillende plekken zijn kwaliteiten laten zien. Verdediger, middenvelder en zelfs aanvaller; niks was te gek! Altijd een goede inzet en in mijn afwezigheid een meer dan goede vervanger gebleken. Door het zaalvoetbal niet altijd aanwezig op de training maar wel elke wedstrijd gezorgd voor fans.

Chris Grootscholten: Ook Chris kwam dit jaar officieel over naar het 8e en dat bleek een goede combinatie. Goals maken, assists geven en het spel verdelen was zijn ding. Vorig seizoen was het echt onze paal-en lat-man maar dit jaar was het wat dat betreft iets rustiger!  Helaas konden we vanaf februari niet meer over je beschikken en dat was een flinke aderlating. Wel mooi om te merken dat je zeer met ons meeleefde vanuit Qatar.

Rick: Al gelijk in z’n debuut wedstrijd op verschillende posities gespeeld en gescoord, dat zijn er maar weinigen gegeven! Inzet altijd 100% en een altijd in voor een maf dansje met Thim na afloop in de kleedkamer. Helaas in december op een snoepreisje gegaan naar Aruba, maar altijd weer welkom bij ons. Hoogtepunt was zeker je striptease in Delft na een gezellig etentje.

Jona:  Ook dit seizoen een nieuwkomer binnen ons team en met zijn goals en energie heeft hij zeker een positieve invloed gehad op ons spel. Vaak als centrale middenvelder gespeeld  maar soms ook in de aanval. Een gemiste penalty in de derde wedstrijd, maar met je vele goals heb je dat ruimschoots goed gemaakt. Na de wedstrijd blijven hangen is nog niet je sterkste kwaliteit, maar wat niet is kan nog komen!

Boyan: Onze ruwe diamant die er dit seizoen niet uit heeft gehaald wat er in zit, maar hij is nog jong. Vooral bekend geworden met foto’s in de groepsapp op vrijdag-en zaterdagavonden en natuurlijk met z’n (34) oma verjaardagen. Slaat nog wel is een wedstrijdje over en is daarom nooit helemaal wedstrijdfit geworden. Volgend seizoen gaat hij echt laten zien wat hij in huis heeft is mij verteld!

Laurens: Door zijn trainerscarrière bij Westlandia is hij er helaas op zaterdag niet altijd bij, maar als hij er dan is.. Altijd in voor een leuke actie (of tien) en zeker op het middenveld erg sterk spelend vind ik. Komt op maandagavond regelmatig trainen maar dan toch weer niet. Heeft zeker zijn goaltjes meegepikt, maar dit hadden er meer kunnen zijn! We houden het maar op gebrek aan wedstrijdritme..

Swen: Onze student en familieman! Dit seizoen weer vaak de man in de punt van onze aanval. Balvast, sterk in de duels en veel goals gemaakt. Helaas niet altijd aanwezig bij trainingen en wedstrijden vanwege zijn drukke studentenleven en (familie)weekendjes weg! Daar is dus zeker nog ruimte voor verbetering.

Randy: Vorig seizoen nog oproepkracht maar dit jaar volwaardig lid van onze selectie. En dat hebben we geweten ook! Met zijn kracht en snelheid was hij een ware plaag voor veel tegenstanders. Hij heeft heel veel goals gemaakt en heeft altijd een topinzet. Zijn muzieksmaak is niet bij iedereen geliefd, maar het wordt wel steeds beter.

Tom: Onze snelheidsduivel kende dit jaar een super start van het seizoen. Volop gescoord en volgens mij zelfs nog een keer vijf doelpunten in wedstrijd gemaakt. Door zijn stage en drukke schoolwerkzaamheden best wel veel wedstrijden gemist en mede daardoor wordt hij volgend jaar oproepkracht. Loopt nog wel is weg na een wissel maar komt toch altijd weer terug, en gelukkig maar! We hebben je er graag bij.

Thim: Wat een held! We mogen wel zeggen dat dit seizoen de absolute doorbraak betekende van onze Thim. Scoorde in de beker echt een wereldgoal , zeg maar gerust de mooiste goal van het seizoen. Soms kom ik mensen tegen die het er nog steeds over hebben, wat een goal!  Ook tegen Naaldwijk scoorde hij een hele belangrijke. Als iedereen zo zou trainen als Thim dan zouden we zeker kampioen zijn geworden. Samen met Rick altijd een dansje gewaagd en daar heb ik een hoop om gelachen.

Roel: Na seizoenen op bijna alle posities te hebben gespeeld besloot Roel dit seizoen om het maar is als oproepkracht te gaan proberen. De eerste competitiewedstrijd was hij daar dan, helemaal afgetraind en fit om een helftje te komen voetballen. Dat waren gelijk zijn laatste minuten in ons sterrenensemble! Niet vaak meer gezien maar soms nog wel in de groepsapp actief om zijn Feyenoord te verdedigen. Succes met je scheidsrechterscarrière!

Schaik(leider): Bij alle uitjes dit seizoen aanwezig geweest maar niet bij alle wedstrijden. Mede door zijn nieuwe functie op z’n werk niet altijd in staat om te komen. Sinds een tijdje weer verliefd en hij was de eerste die had betaald voor het weekendje weg!

Moesoe (leider): Vanwege zijn werk in de zorg helaas ook niet elke week aanwezig maar als de mogelijkheid zich aan dient is hij er zeker bij! Formulieren invullen, spelerspassen beheren en dat soort zaken zijn z’n specialiteit.

Pim (supporter): Maakt vooral op de weekendjes weg zijn minuten!

Gary (die hard supporter): Al jarenlang onze kleine grootste supporter. Altijd genieten!

 Foto Chris Looye