Met een 5-2 nederlaag over twee wedstrijden is MVV ’27 gedegradeerd uit de tweede klasse. UVS mag in een dubbele confrontatie met DUNO proberen de felbegeerde plaats van de Maaslanders in te nemen. Het duel werd uiteindelijk beslist in de blessuretijd, toen het elftal van Martin Vermeer reeds gereduceerd was tot negen man, na rode kaarten voor Roel Nooteboom en Jessy Zwaard.

MVV begon in eigen huis vol goede moed aan de schier onmogelijke opgave om degradatie te ontlopen. Vooral aan de rechterkant leken er mogelijkheden te zijn voor de Maaslanders. In de achtste minuut resulteerde dit in een kopkans voor Laurens van Rooijen, maar de bal ging over. Een minuut later liet ook UVS van zich horen met een kopkans uit een corner. MVV zou gewaarschuwd moeten zijn, maar was dat allerminst. In de tiende minuut vloog een vrije trap vanaf de rechterkant zomaar achter de weifelende keeper Tom Binnnendijk. MVV leek even van slag, want UVS kreeg binnen twee minuten tweemaal de kans om de wedstrijd van alle spanning te ontdoen. Hierna richtten de Maaslanders zich op, maar tot grote kansen leidde dit niet. Dat MVV het fortuin niet aan haar zijde heeft, bleek in de zestiende minuut, toen een duidelijke handsbal in het strafschopgebied van UVS niet als zodanig werd beoordeeld door de scheidsrechter. Het leek de enige mogelijkheid voor MVV om terug te komen in de wedstrijd, want de thuisclub had weliswaar meer balbezit, maar werd nauwelijks gevaarlijk. UVS was daarentegen steeds dreigend bij de spaarzame counters. In de 43e minuut leek de uitploeg het duel definitief te beslissen, maar de inzet van de spits eindigde op de paal.

Na de onderbreking kregen de Leidenaren direct een nieuwe kans om de Maaslande hoop aan flarden te schieten, maar Tom Binnendijk redde bekwaam. Vervolgens brak de beste fase van MVV aan, met twee kopkansen voor Jessy Zwaard en twee schietkansen voor Robert van Mierlo. Aangezien deze pogingen geen doel troffen , leek het geloof bij de thuisclub langzaamaan weg te ebben. UVS had het duel meermalen kunnen beslissen, maar was slordig in de afwerking. In de 76e minuut bracht Laurens van Rooijen vanuit het niets hoop terug bij de supporters van de thuisclub, door na een fraaie assist van Jessy Zwaard binnen te schieten. De gelijkmaker was het sein voor MVV om alle remmen overboord te gooien en va banque te gaan spelen. Aanvoerder Roel Nooteboom werd in de spits geposteerd om voorin voor roering te zorgen. UVS was evenwel niet onder de indruk en bleef makkelijk op de been. De wedstrijd kabbelde rustig naar het einde, maar het venijn zat in de blessuretijd. Nooteboom vergreep zich aan een tegenstander en kreeg de rode kaart voorgehouden door de leidsman. Even later mocht ook Jessy Zwaard voortijdig gaan douchen na zijn tweede gele kaart. Dat UVS vervolgens de 1-2 scoorde, was slechts belangrijk voor de statistieken.

Voor MVV zijn de druiven zuur. Na twee jaar tweede klasse is de ploeg opnieuw veroordeeld tot spelen in de derde klasse. Met de uitstekende prestaties van A1 in de nacompetitie zijn er echter genoeg redenen om positief naar de toekomst te kijken en het verloren terrein spoedig goed te maken.