MVV ’27 D1 speelde afgelopen dinsdag de halve finale van de beker. Nu is dat natuurlijk al een prima prestatie. Als kers op de taart werd er ook nog een aansprekende tegenstander geloot, het team mocht aantreden tegen Feyenoord D1. Trainer/coach Pieter van Rijs was erbij en schreef onderstaand verslag over deze speciale wedstrijd.

Na een zinderende kwartfinale van de Rijmond Cup tegen Zestienhoven, die in het voordeel van MVV’27 werd beslist na een penaltyreeks, wachtte MVV’27 D1 in de halve finale een prachtig affiche tegen SC Feyenoord D1.

De spandoeken zijn gemaakt, het vuurwerk is ingekocht en het veld ligt er werkelijk waar schitterend bij op Sportpark De Commandeur. Iedereen is dus klaar voor de geweldige wedstrijd. Bijna iedereen. Helaas is Niels afgelopen zaterdag geblesseerd geraakt aan zijn schouder. Hij moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Wij wensen hem een spoedig herstel toe!

GetAttachment

De rookbommen zijn aangestoken en de scheidsrechter en assistent-scheidsrechters leiden de hoofdrolspelers het veld op. Dit gebeurt onder luid applaus van de vele supporters. Nadat iedereen elkaar een sportieve wedstrijd heeft toegewenst, kan de wedstrijd beginnen.

Nou, en dat heeft MVV’27 geweten! Want voordat iedereen zijn plaatsje had gevonden, lag de bal helaas al in het netje: 0-1.

MVV’27 liet zich echter niet gek maken en bleef enorm goed verdedigen. Feyenoord bleek inderdaad een zeer goede, voetballende ploeg te zijn. MVV’27 kon daardoor niet onder de druk vandaan komen en het beloofde een zeer lastige avond te worden. Linksback Bart raakte geblesseerd en kon helaas niet verder. Het gaf de kans aan Mees, om als E’tje (!) tegen Feyenoord aan te treden. Dit heeft hij super gedaan!

GetAttachment (3)

Het bleef lang 0-1 staan, totdat de middenvelder van Feyenoord besloot om van 25 meter te schieten. Wat een schot! Dit betekende de 0-2 en was tevens de ruststand.

De tweede helft begon exact hetzelfde als de eerste helft. Binnen een minuut lag de bal alweer achter de uitstekend keepende Sem: 0-3. MVV’27 pakte gelijk de draad weer op en ging weer verder met goed verdedigen. Af en toe werd er zelfs ruimte gecreëerd voor een gevaarlijke aanval, helaas resulteerde dit niet in doelpunten voor MVV’27. Uiteindelijk werd het nog 0-4, maar verdere schade bleef uit.

MVV’27 D1 heeft zeer goed weerstand geboden tegen deze zeer sterke tegenstander. Deze halve finale levert een terechte finalist op, maar de spelers van MVV’27 D1 verdienen een dikke pluim.

De vele supporters, de scheidsrechter en de zeer sportieve tegenstander verdienen ook een dikke pluim! Het was een fantastische avond bij MVV’27.

GetAttachment (2)