Dankzij een late treffer van Silvio Vermeer heeft de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen UVS duidelijk meer betekenis dan slechts een formaliteit. Het worstelende MVV ’27 leek lange tijd op een 3-0 nederlaag af te sturen, maar de o zo belangrijke eretreffer maakt een levensgroot verschil. Met een aantal ontbrekende spelers in de achterhoede (Harm Voogt, Roel Nooteboom en Dion Dickhoff) oogde het team van Martin Vermeer buitengewoon kwetsbaar.

Binnen vijf minuten hadden de Leidenaren al een niet verwachte 2-0 voorsprong door onoplettendheid in de Maaslandse defensie. Eerst was het Bart Jan Neuteboom die ongehinderd een indraaiende vrije trap van Rob van der Plaat achter doelman Tom Binnendijk mocht koppen (1-0). Vier minuten later mocht Neuteboom weer vrij inkoppen, nu uit een hoekschop van Mark Hermenet (2-0). MVV ’27 gaf hiermee aan totaal niet bij de les te zijn. Onderling werd er veel te weinig gecoached of gecorrigeerd.
Na een goede combinatie tussen Jesse Zwaard en Silvio Vermeer stuitte laatstgenoemde met zijn schot op doelman Danny de Groot. Daar moesten de gasten het in het eerste bedrijf mee doen. Aan de andere kant moest Tom Binnendijk met de benen een levensgrote kans voor Ferry Kort onschadelijk maken.
Met een half uur spelen op de klok van de uitstekend fluitende arbiter Eric de Winter werd diezelfde Ferry Kort aangespeeld, waarna weifelend optreden van Jeffrey Wupkes hem voor de Maaslandse goalie bracht die hem dit keer geen kans gunde (3-0). Het leek op deze wijze een zeer trieste middag te worden voor de Maaslanders en dat met nog ’n uur te gaan.

De tweede helft gaf in eerste instantie weinig verbetering te zien. Hiervoor moest geduld opgebracht worden tot de laatste twintig minuten. Ineens leek MVV ’27 de geest te krijgen met kansen voor Silvio Vermeer en Robert van Mierlo, maar beide stuitten op doelman Danny de Groot. Daarentegen had de thuisclub de return zinloos kunnen maken, maar de pogingen van Ferry Kort (kopbal net naast de paal), Kenneth Maaskant en Tim van der Voort (vrije trap en kopbal gekeerd door Tom Binnendijk) passeerden gelukkig niet de doellijn.
Het leek uit te draaien op een weinig perspectief gevende 3-0 nederlaag, maar in de blessuretijd passeerde Silvio Vermeer op fraaie wijze en uit een kleine hoek de doelman van UVS (3-1).
Met deze laatste belangrijke treffer en de wetenschap dat volgende week genoemde vaste krachten zich weer melden, gloort er toch weer wat hoop in de Maaslandse harten.

Opstelling: Tom Binnendijk, Lars Kloet, Jordi Lems (Joey Leeuwenburgh), Coen Hordijk, Jeffrey Wupkes (Yennick Berrevoets), Dik Groenewegen, Leon Van Kersbergen, Robert van Mierlo, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard (Ariën Oprel) en Silvio Vermeer.