MVV ’27 E1 is kampioen van de tweede klasse geworden. Door een 1-7 overwinning bij Naaldwijk zijn de jongens van Wim Bosschaart niet meer te achterhalen door concurrent Lyra E2. Lees hieronder het wedstrijdverslag van Gerard van Zomeren.

De dag begon voor de mannen van de E1 met een gezamenlijk “Willem B” ontbijt, dat zijn broodjes kaas en ham gevuld met spierversterkende slablaadjes. Tot dusver niets aan de hand. Wat stond er vandaag echter op het spel? Dat werd al snel duidelijk toen de ouders arriveerden, ongeveer 14 man sterk met aanhang, zeer bleek, erg nerveus en vooral veel onzintheorieën over het mogelijke spel van de jongens. De jongens van de E1 hadden hier echter helemaal niets mee, ze waren er klaar voor en gingen, zoals ze het hele jaar hadden gedaan tikkend aan de slag. Al snel verloste Wubbe de steeds bleker wordende ouders uit hun lijden, nadat de bal via Niels prachtig werd rond getikt. Ondertussen werd via de satellietschotel die Willem pontificaal op het nabijgelegen veld had geïnstalleerd, het wedstrijdverloop van Lyra bijgehouden, ze stonden voor met 2-0, dit betekende dat MVV moest winnen.  Het duurde echter niet lang voordat Wesley, via een mooie pass van Mees, de spanning enigszins deed verminderen. Desalniettemin moesten enkele ouders in de tussentijd worden afgevoerd wegens zuurstofgebrek, een bekend gevolg van teveel undrinamanizuren, die loskomen bij onmetelijk hoge spanningswaarden.

De spelers van de E1 gingen ondertussen gewoon door met hun doel, te weten kampioen worden. De grandioze spelsystematiek van Willem begon nog meer vruchten af te werpen en in de eerste helft werd het dan ook al snel 4-0, waarbij Tahir ook dit keer weer als goaltjesdief optrad.  Rick had ervoor gezorgd dat de enkele bal die Naaldwijk op zijn doel richtte feilloos door hem werd gepakt. Met Bink, Wubbe en Tim in de verdediging was het een kwestie van volharden en  uiteindelijk werd het voor onze jongens 7-1. Wat een geweldig resultaat van zowel Willem als de spelers van E1, geen enkele wedstrijd verloren dit jaar en wat nog belangrijker is, een hecht team dat heeft laten zien hoe mooi en leuk voetbal kan zijn. Gefeliciteerd E1 met het kampioenschap!

Oh ja , wat die ouders betreft, die hebben zich na de wedstrijd met toeters en strijdliederen beziggehouden en ze hebben Willem tot topcoach van het jaar verklaard.