Al zo’n tien jaar bestaat de kledingcommissie van MVV ’27 uit Rita van Hardeveld, Jeannet Doelman en Monique van Vliet – Hoekstra. Zij hebben de werkzaamheden altijd met plezier gedaan, maar hebben aangegeven dat zij aan het einde van het seizoen stoppen en het stokje graag overgeven aan enthousiaste opvolgers.

De kledingcommissie zorgt voor de inname en uitgifte van de wedstrijdkleding van de teams aan het begin en het einde van het seizoen. Daarnaast is de commissie het aanspreekpunt bij vragen over kleding en denkt mee bij de aanschaf van nieuwe kleding. Overige taken van de commissie zijn het op orde houden van kast H (voorraadkledingkast) en het organiseren van een kledingverkoop-ochtend in samenwerking met Sport 2000. Genoeg te doen dus. “Aan het begin en einde van het seizoen nemen de werkzaamheden twee keer drie dagdelen in beslag, in totaal ongeveer 20 uur”, aldus Rita van Hardeveld. “Het tijdstip kun je zelf indelen, dit kan bijvoorbeeld op zaterdag of ’s avonds door de week zijn. Voor de andere zaken deel je zelf je tijd in, dit gaat hooguit om één à twee uur per maand.”

Foto kledingcommissie

Zo’n tien jaar geleden namen Rita, Jeannet en Monique de werkzaamheden over van Jos van Alphen en Jan de Nooy. Inmiddels zijn de teams eraan gewend om aan het einde van het seizoen de sponsorkleding gewassen in te leveren. Dit maakt het werk volgens Rita tot ‘een makkie’. “We zijn op elkaar ingespeeld, dus het loopt als een zonnetje. Doordat de samenwerking met Leo van de Berg soepel verloopt, is er altijd een aanspreekpunt binnen de club.”

Waarom dan toch de beslissing om te stoppen als Kledingcommissie? Rita: “Na dik tien jaar lijkt het ons tijd voor iemand anders. Onze kinderen zijn groot en soms zelfs al weg bij de club.” Over de opvolging hebben de commissieleden ook nagedacht. “Als onze opvolgers zien wij bijvoorbeeld ouders van pupillenteams. Zij hebben feeling met wat de jeugd van nu leuk vindt. Wij willen ze natuurlijk inwerken!” Is een functie binnen de nieuwe Kledingcommissie is voor jou? Neem dan contact op met kledingcommissie@mvv27.nl.