MVV ’27 ‘leeft’ nog altijd, maar het wordt met de week lastiger. In Leiderdorp werd met 4-0 verloren en het spel van de Maaslanders toonde zo nu en dan een soort van gelatenheid. Het zelfvertrouwen in een goede afloop straalde niet bepaald van de gezichten.

Na de verloren wedstrijd werd natuurlijk vol belangstelling gekeken naar de overige uitslagen en hoe groot de schade bedroeg. Met nog twee duels te gaan zag men concurrent SC Monster weer drie punten weglopen. Momenteel lijkt er op dat MVV ’27 samen met Westlandia extra wedstrijden zal moeten spelen in de nacompetitie. En dan ook maar hopen dat Die Haghe, dat vier punten achterstand heeft en drie duels achter elkaar in winst omzette, bijtijds gestopt wordt. Kortom, er wordt heel wat gerekend deze weken.
Met Yennick Berrevoets en Robert van Mierlo weer terug in de basis voor de geschorste aanvoerder Roel Nooteboom (één duel) en Fabian Vermeer (vier) ging de equipe van trainer Martin Vermeer van start. Ook Dik Groenewegen mocht vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Daniël Lier starten.
Na negen minuten konden de plannen van MVV ’27 in de prullenbak Na een flitsende combinatie in het hart van de Maaslandse verdediging legde Nick Permanand de bal voor aan Jonas Farih die de 1-0 binnentrapte.
Zeker in die eerste helft kreeg het niet mindere MVV ’27 ook prima mogelijkhedenheden. Uit een hoekschop van Robert van Mierlo was het Dik Groenewegen die zijn schot op de doellijn gekeerd zag worden door een verdediger van de thuisploeg. In de beginfase kwam een doelpoging van Silvio Vermeer niet verder dan de handen van doelman Andrew Janssen.
Echter, MVV ’27 had de zaken achterin niet al te best op orde. Communicatie leek veelvuldig te ontbreken en daarbij werden moeilijke en slordige oplossingen gezocht om de bal uit de verdediging weg te krijgen.
RCL daarentegen speelde een degelijke spelletje. Hetgeen voorafging aan hun tweede doelpunt was iets waar je als tegenstander jaloers op kunt worden. Na het veelvuldig een-keer-raken van de bal werd Thomas Goebel bereikt. Op slag van rust bracht hij de stand op 2-0.

Wat er in de rust ook besproken werd, het maakte niet veel meer uit in het tweede bedrijf. MVV ’27 oogde murw geslagen. Een achterstand wegwerken, terwijl je al geen groot scoringsvermogen bezit is zeker geen sinecure. Er werden zeker pogingen gedaan om een resultaat te behalen, maar het kwam er niet meer uit.
RCL had dus weinig meer te vrezen van de bezoekers en konden vrij ontspannen de wedstrijd uitspelen. In de 62e minuut maakte Thomas Goebel zijn tweede van de dag (3-0). Met nog tien minuten te gaan kreeg RCL een penalty te nemen na een zwaar bestrafte tackle van Jeffrey Wupkes en kon Ali Barokzay de eindstand op 4-0 zetten.
Enkele minuten eerder moest MVV ’27 de strijd voortzetten met tien man na een ogenschijnlijke hamstringblessure bij de onfortuinlijke Yennick Berrevoets. Op dat moment had de ploeg de drie wisselmogelijkheden al verbruikt.
De komende week zal geprobeerd moeten worden het vertrouwen toch weer op orde te krijgen voor het duel in Maassluis tegen VDL. Normaliter is er voor zo’n duel bij de spelers geen extra motivatie voor nodig om je helemaal te geven, maar nu zal er iets meer moeten gebeuren dan dat.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes, Abdurrachman Yildiz (Jordi Lems), Joey Leeuwenburgh, Dik Groenewegen, Robert van Mierlo (Ariën Oprel), Silvio Vermeer en Lourens van Rooijen (Jessy Zwaard).