Vorige week speelde MVV ’27 D1 thuis de bekerwedstrijd tegen RCSV Zestienhoven D1. De Maaslandse mannen bereikten na strafschoppen knap de halve finale, waarin Feyenoord de tegenstander is. Ook heel mooi was het wedstrijdverslag dat RCSV Zestienhoven D1 op haar Facebook-pagina plaatste.

Het verslag bevat diverse complimenten, waar we als MVV’ers trots op kunnen zijn. Naast het fraaie verslag, dat je hieronder kunt lezen, plaatste de Rotterdamse club ook 50 foto’s van de spannende halve finale op haar Facebook-pagina.


MVV ’27 D1 – Zestienhoven D1 

Op deze zomerse avond reisden we af naar het pittoreske Maasland, voor onze kwartfinalewedstrijd in de AA Drink Talent Cup. Het moet gezegd: er zijn vervelender plekken om te wonen en ook het sportcomplex van de plaatselijke trots, MVV ’27, mocht er zijn: knus, warm, gezellig, verzorgd. Verder vriendelijke en correcte mensen, waarmee het geheel een soort van prettige gemoedelijkheid uitademde die mij uitstekend beviel. Pure romantiek! Een fonkelnieuw, trendy sportcomplex …… pfff, wat ik vanavond zag was véél beter. Het deed me denken aan mijn eigen tijd als 11-jarig voetballertje, héél lang geleden.

Maar goed, terug naar de actualiteit. Op veld 1 trad Zestienhoven aan in een schitterend, fonkelnieuw blauw tenue, beschikbaar gesteld door de vader van Mees. Echt top! Zestienhoven startte sterk en dit overtuigende begin resulteerde al snel in een 0 – 1 voorsprong. Ook in het vervolg van die eerste helft was Zestienhoven oppermachtig. Het benutten van de vele mogelijkheden wilde echter niet lukken. Ruststand: 0 – 1. Na de limonade hetzelfde beeld; het spel speelde zich vrijwel volledig af op de helft van de gastheren. Tien minuten voor tijd, bij het tweede schot van de thuisclub op ons doel in de gehele wedstrijd, was het onverwacht toch raak: 1 – 1.

Omdat we, mede door fantastisch keeperswerk van de MVV-goalie, ook in het restant van de wedstrijd het krachtsverschil niet in doelpunten konden omzetten, moesten er strafschoppen aan te pas komen om een halve finalist te kunnen aanwijzen. In die serie moesten we het met 4 – 3 afleggen, waardoor het sympathieke MVV ’27 D1 verder bekert. Ook dat is voetbal. Enne …… we hebben nu in één week tijd twee tikkies (niet meer dan dat) opgelopen, maar dit team, dit Zestienhoven D1, deze geweldige groep jongens, gaat nooit knock out. Zaterdag pakken we in Nootdorp de draad van de competitie weer op en dan staan we er. Geen enkele reden tot twijfel. Ewoud bedankt voor het vlaggen. Jongens, tot zaterdag, tot RKDEO.

Michael en Erik
(RCSV Zestienhoven D1)