Niet dat tegenstander Lyra nu zoveel beter was dan de gastheren, maar MVV ’27 had een heel slechte dag op het programma staan. Met een beschuldigende vinger werd enkele malen gewezen naar arbiter Ronald Jan de Mik, maar dat was te gemakkelijk. Persoonlijke fouten en mogelijk een overdosis aan zenuwen deden de Maaslanders meer de das om. Tel daarbij de rode kaarten voor Roel Nooteboom en Fabian Vermeer bij op en dan mag duidelijk zijn dat het een vervelende zaterdagmiddag was op Sportpark De Commandeur.

Een en ander houdt in dat MVV ’27 zich in een lastig pakket bevindt met uitduels tegen titelkandidaten RCL en VDL in de komende twee weken.
De eerste helft ging gelijk op, geen van de teams kon een overwicht claimen. Wel was het opvallend dat de bezoekers de kansen creëerden. De Lierse topscorer Jack Binnendijk mocht al na 45 seconden met links uithalen, maar schoot over. Binnen tien minuten kreeg hij een tweede kans, maar toen redde Glenn Mostert. Even later een terugspeelbal op de Maaslandse doelman die verkeerd werd begrepen, waarna de van dichtbij ingeschoten indirecte vrije trap door John Vermeer over het doel geknald werd. MVV ’27 kwam met de schrik vrij, maar het eigen voetbal werd er niet direct beter van.

MVV27 - LYRA

In de 32e minuut kwam Lyra op voorsprong toen een voorzet van links door doelman Glenn Mostert niet goed werd onderschept en Ardi Luijendijk de 0-1 koppend kon binnenwerken.  Diezelfde Luijendijk kreeg de middag van zijn leven toen hij twee minuten later zijn ploeg met een tweede treffer op 0-2 bracht.
In de periode kort voor de theepauze kreeg MVV ’27 zelf ook twee grote mogelijkheden. Het schot van Huib van Barneveldt werd stijlvol gekeerd door de Lierse doelman John de Widt en Joey Leeuwenburgh zag zijn inzet net naast de paal eindigen. Fabian Vermeer zag zijn kopbal eindigen in de handen van de keeper.

MVV27 - LYRA

Na de thee kwam MVV ’27 fel uit de startblokken, maar ook nu waren de kansen toch weer aan de andere kant van het veld en binnen ‘n kwartier was het duel beslist.
Nadat Erwin Zeestraten de bal van afstand nog had over het doel geknald, was het Jack Binnendijk die door John Vermeer op pad werd gestuurd en zich op weg naar het MVV ’27-doel niet van de bal liet zetten en van dichtbij de 0-3 aantekende.
Wat er aan de 0-4 van Lyra vooraf ging mocht men wel de arbiter aanrekenen. Coen Hordijk nam op eigen helft een vrije trap, maar deze werd op zo’n drie meter afstand onderbroken door een Lyra-speler. Waar MVV ’27 een herkansing verwachtte, bleef het fluitsignaal van arbiter Ronald Jan de Mik uit en werd Jim Ammerlaan weggestuurd over de rechterzijde. Via Jack Binnendijk arriveerde de bal bij Sander Harmsen die geen moeite had de 0-4 op het scorebord te zetten.
Op dat moment had MVV ’27 het onvermijdelijk verlies maar moeten accepteren, maar de schade werd desondanks nog groter. In de 58e minuut werd Jack Binnendijk weer eens de diepte ingestuurd en MVV ’27-aanvoerder Roel Nooteboom’s sliding was net iets te laat om hem de doorgang te beletten. Met een rode prent moest hij naar de kant.
Fabian Vermeer ging in de 79e minuut op de enkel staan van Lyra-verdediger Tim Herbert en deze niet al te handige actie eindigde in een tweede rode kaart voor het team van trainer Martin Vermeer.
Met negen tegen elf was er voor MVV ’27 geen eer meer te behalen. De 0-5 lag op de loer, maar Jack Binnendijk zag zijn inzet eerst gekeerd worden door de lat en vervolgens de rebound door Glenn Mostert.
Met ‘n eventuele 0-5 had de Maaslandse aanhang nog kunnen leven, maar het missen van twee basisspelers in de komende weken maakt de klus voor directe handhaving zeker niet gemakkelijk.

MVV27 - LYRA

Opstelling: Glenn Mostert, Jeffrey Wupkes (Robert van Mierlo), Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Harm Voogt, Abdurrachman Yildiz, Fabian Vermeer, Coen Hordijk, Joey Leeuwenburgh (Jessy Zwaard), Huib van Barneveldt (Eric van Geest) en Lourens van Rooijen.

uitslagen-en-stand-18-april-2015