Ruud van Walsum (640x480)

Op 1 April is Ruud van Walsum geopereerd aan een dubbele nekhernia. De leider van B1 kampte al langere tijd met vervelende klachten, vanwege een paar wervels in zijn nek die niet goed zaten. Om de klachten onder controle te houden, onderging hij regelmatig een ‘hamertje tik’-behandeling. Zo werden de wervels tijdelijk op de juiste plaats getikt. Uiteindelijk kwamen er zenuwen door de  wervels klem te zitten. Met als gevolg dat Ruud steeds meer last van zijn nek en arm kreeg. Hij had vaak het gevoel alsof er ‘met messen in zijn arm werd gestoken’. Vorige week woensdag is hij hieraan succesvol geopereerd.

Het lijkt erop dat Ruud in de toekomst geen last meer zal hebben van zijn klachten. Wel is het voor nu heel belangrijk om rust te nemen. Ruud mag op dit moment twee keer per dag een half uurtje wandelen. Daarbij moet hij heel voorzichtig zijn met het draaien van zijn hoofd. Deze week moest hij terug naar het ziekenhuis om de hechtingen te laten verwijderen. De komende maand zal Ruud nodig hebben om zijn lichaam weer te laten herstellen.

Het Westlands Kampioenschap van de B1 moest hij afgelopen maandag noodgedwongen volgen via de app op zijn telefoon. Het was moeilijk voor hem om daar niet bij aanwezig te kunnen zijn, maar zijn gezondheid krijgt nu even voorrang.

Wij wensen Ruud heel veel sterkte bij zijn herstel. Namens MVV ’27 hebben wij hem  bij een bezoekje voorzien van een lekkere fruitmand. Wilt u hem een kaartje sturen, dat kan dan naar:

Ruud van Walsum
Huis te Veldelaan 73
3155 SC Maasland