Op Sportpark Polanen pakte MVV ’27 een remise. Men hoopte lange tijd de 0-1 voorsprong om te zetten in een overwinning, maar de treffer van Ramon Bruers in de 86e minuut deed de stemming in het Maaslandse kamp omslaan. Vervolgens waren er nog enkele geweldig grote kansen aan de kant van de thuisploeg, zodat MVV ’27 uiteindelijk tevreden mocht zijn met dat ene punt. Grote man aan MVV ’27-zijde was doelman Glenn Mostert die zijn ploeg met geweldige reddingen in de wedstrijd hield. Waar menigeen de 100% kansen van SC Monster al telde, stak hij daar met katachtige reflexen een stokje voor.

De bezoekers startte fel en creëerden wat kleine kansen. Echter de voorzet van Jeffrey Wupkes eindigde met een afzwaaier van Lourens van Rooijen en Fabian Vermeer twijfelde iets te veel en zag zich poging onderbroken door SC Monster-doelman Willem Jan Broch.

Het de laatste weken uitstekend presterende SC Monster nam al snel het initiatief over. Veel strijd was er op het middenveld en de keepers leken een rustige middag te krijgen. Het was dus lang wachten op een mogelijkheid. Pas tegen de rust aan werd het publiek weer wakker geschud. De thuisploeg kreeg een grote kans via Jordi van Maanen die echter stuitte op de handen van Glenn Mostert. De rebound van Ramon Bruers eindigde naast de paal. Des te verrassender was het dan ook dat ’n minuut later het geschrokken MVV ’27 de leiding nam. Bij een strakke voorzet van Harm Voogt schatte de doelman van SC Monster de situatie niet goed in en kon Fabian Vermeer koppend scoren (0-1). In de reservetijd op de klok van scheidsrechter Roozeboom zag Jeffrey Wupkes zijn schot met rechts gestopt door doelman Broch.

In de eerste helft had MVV ’27 nog niet eens zo veel te vrezen van SC Monster, maar dat werd in het tweede bedrijf wel anders. Natuurlijk moest de thuisploeg met die achterstand wel komen, maar MVV ’27 liet zich onvrijwillig terug drukken in de eigen defensie. Met de moed der wanhoop werd de bal uit de eigen defensie geramd zonder dat men daar voorin iets mee kon doen. Een schot van afstand van André Rohan werd door Glenn Mostert stijlvol overgetikt en Ramon Bruers zag zijn poging net naast de paal eindigen.

MVV ’27 kon lang overleven, omdat SC Monster veelal door het overvolle midden naar het doel wilde en daar altijd wel een Maaslands been of hoofd kon onderbreken. De prima functionerende verdediging maakte in dat tweede bedrijf overuren, maar het geluk houdt soms op en dat gebeurde in de slotfase toen Ramon Bruers een van de lat terugkaatsende bal over de doellijn knalde (1-1).

Wel een domper voor MVV ’27, maar het had nog erger kunnen uitpakken. Glenn Mostert lag even later weer eens dwars bij een levensgrote kans van Jordi van Maanen. MVV ’27 kwam met de schrik vrij en nam dan maar genoegen met het ene punt!

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboon, Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes (Abdurrachman Yildiz), Lars Kloet, Joey Leeuwenburgh (Yennick Berrevoets), Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Erik van Geest (Robert van Mierlo) en Fabian Vermeer.