In het belangrijke zespuntenduel tussen Die Haghe en MVV ’27 trokken de Maaslanders de winst naar zich toe. Niet dat deze verdiend was, maar dat was niet zo belangrijk. De ploeg van trainer Martin Vermeer greep hiermee wel een van de laatste strohalmen om weer een beetje aansluiting te krijgen op de ploegen net boven hen. Het arme Die Haghe staat nu op een nagenoeg onoverbrugbare achterstand op de rest en moet vrezen voor een onvoormijdelijke degradatie.

Voorafgaande aan het duel was er een minuut stilte voor de afgelopen week aan ALS overleden keeperstrainer John van der Meij. De met rouwbanden spelende Maaslanders hadden een droomstart. De secondewijzer had na het beginsignaal van arbiter Anne Greveling nog geen volledige ronde gemaakt of de 0-1 stond al op het bord. De weggestuurde Fabian Vermeer legde de bal vanaf de rechterzijde voor, waarna Coen Hordijk de bal via keeper Dion van Splunteren binnentikte (0-1).
De eerste tien minuten trok MVV ’27 het overwicht naar zich toe. De tijden van technische hoogstandjes hadden plaats gemaakt voor een grote mate van inzet en daar is men op dit moment  veel meer bij gebaat.
De wedstrijd met twee hard werkende teams was zeker niet goed, maar wel uitermate spannend. Door die beleving was het zeker niet saai te noemen. En ondanks de grote belangen gingen de spelers niet of nauwelijks over de schreef.

Die Haghe kwam in de 23e minuut op gelijke hoogte. Bij een vrije trap van Peter de Kleer kopte Yoran Bos de gelijkmaker binnen (1-1). Diezelfde Bos had drie minuten later weer zo’n kopkans, maar nu kwam doelman Glenn Mostert als winnaar uit de strijd. Uit een hoekschop van Silvio Vermeer miste aanvoerder Roel Nooteboom de juiste richting en zag zijn kopbal ver naast het Haagse doel gaan.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Weer een hoge inzet, waarbij echter de kansen spaarzaam waren. Hier stonden nu eenmaal twee ploegen met weinig treffers, respectievelijk 17 en 20 doelpunten, tegenover elkaar.
In de 51e minuut kwam MVV ’27 goed weg. Het schot van Peter de Kleer op het randje van de zestien werd onderweg van richting veranderd, waardoor Glenn Mostert kansloos was. De bal ging maar net buiten de linkerpaal achter. In die fase was Die Haghe de bovenliggende partij en had zomaar op voorsprong kunnen komen. Invaller Gino Vader kopte uit een voorzet van links op de lat.
Toch viel de derde en beslissende treffer aan de andere zijde. Lourens van Rooijen werd met nog ’n kwartier te gaan op pad gestuurd en gaf de bal op tijd aan Silvio Vermeer die met links de bal via de rechterpaal zag binnen gaan (1-2).
Hij had de Hagenaars nog meer pijn kunnen doen toen de officiële tijd er nagenoeg op zat. Bij een uitval wilde hij keeper Dion van Splunteren omspelen, maar deze ontfutselde hem op correcte wijze de bal. Trainer Martin Vermeer had een strafschop verwacht, zijn ploeg kreeg deze niet en het uitte zijn ongenoegen naar de arbiter die hem een rood kartonnetje voorhield. De blessuretijd moest hij van achter de afrastering toekijken.

Volgende week gaat MVV ’27 op bezoek bij het lange tijd tobbende SC Monster dat met een indrukwekkende reeks bezig is en de weg naar boven inmiddels heeft gevonden. Goed voorbeeld doet volgen!

De opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Lars Kloet, Abdurachman Yildiz, Joey Leeuwenburgh (Erik van Geest), Fabian Vermeer (Rick Zwaard), Coen Hordijk, Lourens van Rooijen en Silvio Vermeer.