MVV ´27 wil meer zijn dan alleen een voetbalclub in traditionele zin van het woord. Het lanceert daarom nieuwe regelmatig initiatieven, die bijdragen aan deze doelstelling. Recent startte de club daarom met de verkoop van smoothies, gezonde drankjes met veel fruit (en groene groenten), die niet alleen lekker zijn, maar er ook nog eens voor zorgen dat je je veel fitter voelt, wat natuurlijk weer je sportprestatie tegemoet komt. 

Kantine 2Initiatiefnemer van de smoothies is Peter Zwaard, die met zijn bedrijf Puur en (H)eerlijk ook verantwoordelijk is voor de droge horeca in de voetbalkantine. Hij zegt: “Smoothies worden steeds meer een vast onderdeel van het voedingspatroon van mensen. Logisch, want wie wil zich nu niet lekker vitaal voelen? Voeding, waaronder ook de smoothies vallen, kunnen daar aan bijdragen. Daarnaast vinden voetbalverenigingen het ook steeds belangrijker om meer aan te kunnen bieden dan de geijkte patat, broodjes frikandel en bier. Natuurlijk blijven deze producten ook te koop, maar gezonde voeding gaat zeker ook een belangrijke rol spelen in ons assortiment. Dat zien we ook met onze broodjes gezond, waar er wekelijks meer van afgenomen worden.”

Afgelopen zaterdag namen een aantal jonge kantinemedewerkers alvast de proef op de som. Zij lieten zich de fruitsmoothies goed smaken.