In het duel tegen runner up Vitesse Delft zag MVV ’27 pas laat in de tweede helft kans de verdiende gelijkmaker te scoren. Er zat zelf nog meer in dan een remise, maar het schot van Lourens van Rooijen in de 90e minuut passeerde de paal net aan de verkeerde kant. Na afloop heerste er in de kleedkamer toch een positief gevoel daar men eindelijk loon naar werken kreeg. Echter, de overige uitslagen nadien bestuderend werd de euforie zwaar getemperd. Concurenten Westlandia en SC Monster wonnen beiden hun partij en laten MVV ’27 en Die Haghe nu op de directe degradatieplaatsen achter.

MVV27 - VITESSE DELFT
De beginfase was voor de Delftenaren die via de vleugels dreigend waren, maar verder geen kansen konden noteren. De Maaslanders trokken naarmate de tijd vorderde het spelbeeld meer in evenwicht. Zij konden zich zelfs beroepen op meer mogelijkheden dan de bezoekers. Driemaal moest doelman Marco Bergenhenegouwen aan de bak bij ondermeer een vrije trap van Dion Dickhoff en een kopbal van Roel Nooteboom.

Vitesse Delft kon zich daarentegen in het eerste bedrijf uitermate effectief noemen. De enige kans die zij hadden, betekende direct de 0-1. Na een misser in de Maaslandse defensie kapte aanvoerder Mischa van Dasler zich knap vrij en schoot buiten bereik van doelman Glenn Mostert in de verre hoek. Een zware domper op het toch al niet zo grote zelfvertrouwen van de thuisploeg. Met deze stand gingen de acteurs uiteindelijk aan de thee.
Het was MVV ’27 er alles aan gelegen om de schade in de tweede helft te herstellen, maar dat was nog niet zo eenvoudig. Met veel strijd werd de slag aangegaan, maar de verdediging van Vitesse gaf geen krimp. Naarmate de tijd vorderde was het zaak om het geloof in een goede afloop vast te houden.

MVV27 - VITESSE DELFT
In de 75e minuut legde Silvio Vermeer de bal breed op de vorige week debuterende Joey Leeuwenburgh die hard uithaalde. De Vitesse-goalie was kansloos op het schot dat via de paal binnen plofte (1-1).

Met onder andere invaller Jessy Zwaard probeerde MVV ’27 ook nog de winnende treffer te forceren, maar zo ver kwam het helaas niet. Zoals aangegeven was Lourens van Rooijen dichtbij een treffer, maar de bal koos de verkeerde kant van de paal.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Abdurrahman Yildiz, Joey Leeuwenburgh (Jessy Zwaard), Fabian Vermeer (Erik van Geest), Lars Kloet, Coen Hordijk, Silvio Vermeer (Yennick Berrevoets) en Lourens van Rooijen.

Stand