Ook tegen koploper BVCB kon MVV ’27 het niet bolwerken en keerde met een 2-0 nederlaag huiswaarts. Niet dat de thuisploeg zo’n geweldige indruk maakte, maar zij zagen hun weinige kansen wél omgezet in treffers. Kansen waren er voor beide ploegen sowieso spaarzaam, zodat MVV ’27 lang mocht hopen de vroeg opgelopen achterstand alsnog teniet te doen. Helaas creëerden de Maaslanders te weinig om aanspraak te maken op minimaal een gelijkspel. Alleen in de tweede helft kwam men dicht in de buurt van BVCB-doelman Mark Gaerthe, maar die liet zich niet verschalken.

MVV ’27 startte het duel met Roel Nooteboom weer op zijn vertrouwde plaats in het centrum van de defensie en met debutant Joey Leeuwenburgh op het middenveld . Eerstgenoemde pakte in de 4e minuut zijn tegenstander Pieter Hofman iets te hard aan, zodat arbiter Scherpenhuyzen niets anders kon doen dan naar de stip wijzen. Kevin Dercks vonniste (1-0).
Beide ploegen worstelden zich moeizaam door de eerste helft, waarbij het lang wachten was op iets van een scoringskans. De thuisploeg was daar enkele minuten voor de rust aan toe. Soufian Tanouti werd weggestuurd en zijn lob werd op kundige wijze onklaar gemaakt door doelman Glenn Mostert.

MVV ’27 kwam met goede bedoelingen terug van de theepauze. De Maaslanders kwamen wat meer in de buurt van de zestien. Een vrije trap van Silvio Vermeer in de 53e minuut werd door iedereen gemist, behalve door keeper Gaerthe die redding bracht ten koste van een hoekschop.
In de 63e minuut zorgde een tijdige sliding van Abdurachman Yildiz er voor dat invaller Nick de Bil van dichtbij vrij kon uithalen. Het had de genadeslag kunnen zijn, maar nu hield MVV ’27 met die kleine negatieve marge toch nog zicht op een beter resultaat. Vanaf de linkerzijde beproefde MVV ’27 meerdere malen de BVCB-defensie, maar succes bleef uit. Dat het vertrouwen momenteel niet hoog is, bleek uit de vele foute passes en het vele balverlies en dat terwijl het tempo in de wedstrijd zeker niet te hoog lag.
MVV ’27 kreeg de genadeslag in de 86e minuut, toen Kevin Dercks op rechts weggestuurd werd en hij Glenn Mostert in de verre hoek passeerde (2-0).

Opstelling: Glenn Mostert, Lars Kloet, Yennick Berrevoets (Harm Voogt), Roel Nooteboom, Dion Dickhoff, Joey Leeuwenburgh (Coen Hordijk), Fabian Vermeer, Jordi Lems (Jessy Zwaard), Abdurachman Yildiz, Silvio Vermeer en Lourens van Rooijen.