Na een ziekbed van enkele maanden is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 februari overleden Piet Doelman.

Zoals bekend liep onze voetbalvereniging MVV ’27 tot aan zijn dood als een rode draad door Piets leven heen. Zelf speelde Piet al vanaf zijn jeugd bij MVV ’27. Zijn beste periode beleefde Piet als speler van het 1e elftal in de periode van 1960 tot en met 1971. Hij was een onlosmakelijke schakel in een gouden generatie spelers, waartoe onder anderen ook Jos Mosterd, Leen Bastemeijer en Jan Kapteijn behoorden. Voor zijn verdiensten als speler (10 jaar in MVV 1) werd Piet in 1971 reeds benoemd tot Lid van Verdienste.

MVV '27 in 1962-1963Ook na zijn actieve voetbalcarrière bleef Piet zich inzetten voor zijn club. Zo was hij lid van het Bouwfonds, een zeer actief team dat acties organiseerde ten behoeve van de totstandkoming van het nieuwe en huidige sportcomplex De Commandeur in 1975. Ook runde hij met vrouw Annie enkele jaren de kantine en was hij 10 jaar lang bestuurslid. De afgelopen jaren voor zijn ziekte zette Piet zich in als onderhoudsmedewerker. Piet bleef daarbuiten ook nog eens ‘gewoon’ supporter en bezocht vrijwel alle wedstrijden van ons 1e elftal.
30 mrt 2000 Piet krijgt speldje
Buiten Piet zelf is ook zijn naaste familie in heel veel opzichten verbonden aan onze club. Dochter Monique deed heel veel vrijwilligerswerk bij MVV ’27, zoon René keepte jarenlang in Maasland, schoonzoon Frans speelde heel lang in MVV ’27-1 en zelfs zijn bij MVV ’27 opgeleide en talentvolle kleinzonen Dennis en Stef mogen hierin niet onvermeld blijven.

Het is duidelijk dat MVV ’27 in Piet iemand verliest die nooit vergeten zal worden en aan wie met veel erkentelijkheid zal worden teruggedacht. Namens de gehele MVV-familie wensen wij zijn naaste familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Download hier de rouwkaart.

Op de foto’s:

Foto MVV ’27 1 in het seizoen 1962-1963. Staande v.l.n.r.: voorzitter Jaap de Bruijn, grensrechter Piet Doelman, Jaap van Eijmeren, Jan Wiggemans, Piet Doelman, Gerard Doelman, Wim Doelman en trainer Piet van Berkel. Zittend: Wim Voorham, Wim Prins, Aad Rasens, Daan Prins, Jos Mosterd en Leen Bastemeijer.

Foto speldjesuitreiking 30 maart 2000. De eerst keer dat bij MVV ’27 speldje worden uitgereikt voor 25 jaar lidmaatschap. Piet ontvangt de speld uit handen van Vera Hollaar, wedstrijdsecretaris dames/meisjes.