scheidsrechters

De jonge clubscheidsrechters Thijs Hoekveen (links) en Jesse Verboon (rechts) hebben onlangs hun BOS-diploma in ontvangst mogen nemen. Met het diploma ‘Basis Opleiding Scheidsrechter’ mogen beiden nu wedstrijden fluiten in de B-categorie van de KNVB tot en met de derde klasse.

Voordat Thijs en Jesse (beiden 16 jaar oud) hun diploma in ontvangst mochten nemen op 2 februari moesten zij acht cursusavonden bijwonen bij FC ‘s Gravenzande. Op deze cursusavonden werd hun spelregelkennis bijgespijkerd. Daarnaast hebben beide scheidsrechters ook meerdere oefenwedstrijden gefloten en twee maal als assistent-scheidsrechter opgetreden. De jongens floten al zeer regelmatig jeugdwedstrijden bij MVV ’27 en mogen nu dus ook op een groot veld hun kunsten vertonen.

In de toekomst zouden Thijs en Jesse graag nog meer scheidsrechterscursussen willen volgen om op nog hoger niveau te kunnen acteren, maar concrete plannen hebben ze hier nog niet voor. “We moeten eerst de vervolgopleiding van onze school afwachten. Als we verder gaan met de cursussen, zullen we waarschijnlijk ook weer naar andere verenigingen moeten gaan voor de cursusavonden. Dit kan lastig worden als onze ouders een keer niet kunnen”, legt Thijs uit.

Naast het scheidsrechteren bij MVV ’27 zijn de neven Thijs en Jesse ook nog trainer en leider van het F3-team van MVV ’27. Ook hierin zijn zij erg succesvol. “F3 is een heel leuk team en ze spelen goed samen met elkaar. Op dit moment staan we op de eerste plaats en zullen we tot de laatste speeldag meeknokken om het kampioenschap.”, aldus Jesse.

MVV ’27 is erg trots op Jesse en Thijs, die op deze jonge leeftijd al mooie stappen hebben gezet in hun scheidsrechterscarrieres. Gefeliciteerd met jullie diploma en wij wensen jullie heel veel succes met het fluiten van jullie wedstrijden en hopen dat jullie nog heel lang voor onze vereniging als scheidsrechter en als jeugdtrainer actief zullen zijn.