Na twee voetbalvrije zaterdagen oefenden de Maaslanders in Naaldwijk tegen Westlandia, de ploeg waar men dit jaar voor de competitie al uit en thuis tegen had gespeeld.
Het werd een leuke wedstrijd, waarbij het lichte veldoverwicht van Westlandia uiteindelijk resulteerde tot een 2-1 overwinning voor diezelfde thuisclub.
Na ruim twintig minuten namen de gastheren via Stefan Bron de leiding, waarbij aangetekend moet worden dat de verdediging van MVV ’27 er hierbij niet goed uitzag.
Even later volgde een vuurpijl van Westlandia-aanvaller Michel Duijvesteijn waar doelman Glenn Mostert nog net zijn vingers onder kon zetten, zodat de lat over de lat verdween.
In de tweede helft kwam MVV ’27 wat beter in de wedstrijd. Abdurrachman Yildiz kreeg een kans om van grote afstand uit te halen, maar zag de bal net naast gaan.
Westlandia’s linksbuiten Onur Coskun, die de gehele wedstrijd de MVV ’27-verdedigers al veel werk had verzorgd, bracht zijn team in de 73e minuut na een knappe individuele actie op een 2-0 voorsprong.
MVV ’27 bracht de achterstand in de score terug naar 2-1 in de 85e minuut. Invaller Jessy Zwaard zag zijn schot half gekeerd door doelman Pieter Blanken en Roel Nooteboom was er als de kippen bij om de bal binnen te frommelen.
Er volgen nog wat kansen van Maaslandse makelij, maar deze worden niet meer omgezet in treffers.

Komende zaterdag wordt er weer voor het echie gespeeld, wanneer SVC ’08 naar Maasland komt.