Koos Rodenrijs (640x480)Hoewel hij de laatste jaren niet meer actief is op voetbalgebied, is Koos Rodenrijs zeker geen onbekende binnen MVV ’27. De laatste jaren is hij vooral betrokken bij het onderhoud van de kantine. Met zijn eigen loodgietersbedrijf is hij namelijk als sponsor aan de club verbonden. Daarnaast zien we hem regelmatig een wedstrijd van zijn kleinzoons bekijken.

Koos heeft een aantal jaar geleden een nieuwe heup gekregen, maar kreeg nu ook last van zijn andere heup. Vorige week dinsdag werd de voormalige Jeugdkampleider hieraan geopereerd. ’s Ochtends om 07:00 uur liep hij het ziekenhuis binnen om vervolgens ‘s avonds rond 19:30 uur weer naar huis te mogen, met krukken én een nieuwe heup. De operatie is zeer voorspoedig verlopen. De arts die drie jaar geleden zijn andere heup heeft vervangen, heeft ook nu de heupprothese geplaatst. Koos was dus geen onbekende.

Koos behoeft voor velen geen introductie meer, maar voor de jongere generatie:  Koos is in het verleden samen met Johan Korpershoek lange tijd jeugdtrainer van misschien wel een van de beste MVV-lichtingen ooit. Daarin speelden jongens als Edwin Marijs, Paul Louter, Gert-Jan de Lijster, Arno van Nierop en Jeroen Scheffers. Dit zijn natuurlijk allemaal zeer bekende namen binnen de club. Daarnaast heeft Koos nog een tijdje, samen met Leo Jansen en weer Johan Korpershoek, de leiding gehad over het eerste elftal. Het vlaggenschip beleefde dat seizoen zware tijden. In februari nam het genoemde drietal het roer over en dit pakte heel goed uit, want aan het einde van het seizoen werd er zelfs een periode titel binnengesleept. Tenslotte is Koos zoals gezegd jaren leider geweest van het Jeugdkamp.

Voorlopig zal Koos even rust moeten houden. We hopen hem snel weer een keer langs de lijn te zien bij zijn kleinzoons. In de tussentijd heeft hij een lekker fruitmandje om gezond te blijven. Namens MVV ’27 wensen wij Koos een voorspoedig herstel zonder tegenslagen.