Spijtig genoeg kon MVV ’27 de goede lijn van voor de winterstop niet doorzetten. Westlandia toonde vanaf de eerste minuut een felheid ten toon die bij de Maaslanders ontbrak. Met name in de eerste helft werd de thuisploeg op zijn nummer gezet. De bezoekers streden voor iedere bal en zagen de noodzaak van een goed resultaat beter in dan hun opponenten.
In de beginfase had MVV ’27 al gewaarschuwd moeten zijn toen een doorkopbal van Stefan Bron verkeerd beoordeeld werd en door Boyd Rijnenberg buiten bereik van doelman Glenn Mostert de verre paal beroerde. De waarschuwing kwam niet over. In de 14e minuut leidde het te netjes willen uitverdedigen tot balverlies. De eerder genoemde Boyd Rijnenberg werd vervolgens in stelling gebracht en trapte binnen (0-1).
In de 38e minuut werd de schade voor MVV ’27 verder opgevoerd toen Ton Wüsteveld de 0-2 scoorde.
MVV ’27 kwam maar niet in de wedstrijd. Veel balverlies werd geleden; zelfs het eenvoudig kaatsen van de bal leek een grote opgave. Trainer Martin Vermeer had in de rust genoeg stof om een kwartier lang aan het woord te blijven en zijn mannen op scherp te zetten.
Zijn ploeg bleek fris uit de kleedkamer te komen, want binnen de kortste keren kreeg de stand een prettiger aanblik. Abdurrachman Yildiz drong de zestien binnen en werd daar onreglementair afgestopt. Silvio Vermeer zette zich achter de kalktrap en versloeg doelman Pieter Blanken in hun onderonsje (1-1).
De Maaslanders bouwde hiermee vertrouwen op en zochten de gelijkmaker. Westlandia groef zich zeker niet in en zocht voorin continu de behendige Boyd Rijnenberg die met zijn kompanen Michel Duyvestein en Yordi van Beek de MVV ’27-defensie handenvol werk leverde.
Toch kwam die gelijkmaker er. In de 64e minuut dreef Silvio Vermeer de bal door het midden op, schoof deze naar de op links opstormende Abdurrachman Yildiz die de bal op zijn beurt breed lag op de inkomende Lourens van Rooijen (2-2). Heel knap dat MVV ’27 in deze fase langszij kwam, maar Westlandia raakte er niet van in paniek.
Integendeel, de bezoekers namen twee minuten later door Michel Duyvestein weer de leiding (2-3).
Glenn Mostert moest in de 75e minuut bijna weer capituleren maar kon de inzet van Brendan van den Berg nog net tegen de paal tikken. Negen minuten later was diezelfde Brendan van den Berg alsnog succesvol toen Harm Voogd de bal liet glippen en hij hard en zuiver uithaalde (2-4).
De treffer in blessuretijd van Jessy Zwaard (3-4), uit de rebound na een kopbal van Roel Nooteboom op de paal, kwam te laat.
Het moet gezegd worden. Westlandia schatte vandaag het belang van deze wedstrijd duidelijk beter in en nam dan ook terecht de punten mee naar Naaldwijk.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Yennick Berrevoets (Jeffrey Wupkes), Dion Dickhoff, Coen Hordijk, Lars Kloet, Fabian Vermeer, Silvio Vermeer, Lourens van Rooijen, Roel Nooteboom en Abdurrachman Yildiz (Jessy Zwaard).