Een van de meest opmerkelijke thuiswedstrijden van dit seizoen stond afgelopen zaterdag op het programma. Op veld 4 werd de competitiewedstrijd MVV 8 – MVV 9 gespeeld. Onderlinge oefenduels tussen MVV-teams worden vaker georganiseerd, maar een officiële krachtmeting tussen twee Maaslandse elftallen komt zelden voor. Reden voor Wouter Jansen om een verslag van deze wedstrijd te maken. Lees het hieronder.

8-9 1

Na een aantal weken van rust voor onze lagere senioren was het vandaag voor veel teams weer tijd om de voetbalschoenen weer aan te trekken. De weersomstandigheden waren heerlijk. Het had alleen 15 graden warmer mogen zijn.

In de ochtend hebben alle aanvoerders van de lagere senioren nog even bij elkaar gezeten. Onder het genot van een bakkie koffie werd daar geconcludeerd dat het eigenlijk bij alle teams goed loopt. In sommige teams zou het fijn zijn wanneer spelers op zaterdag iets harder hun best doen om aanwezig te zijn, maar over het algemeen is het geen probleem om op zaterdag een waardig team op de been te brengen. Ook hebben we al een beetje gekeken naar volgend seizoen. Er komen ongeveer vijftien spelers over uit de A. Natuurlijk hopen we dat deze jongens volgend jaar door zullen gaan in de senioren. Het is goed om nu alvast met elkaar te denken hoe we dat vorm gaan geven.

Het hoogtepunt op deze zaterdag was ‘De derby der Maaslanden’ tussen MVV 8 en MVV 9.  Deze twee teams zitten dit jaar bij elkaar in de competitie. Dit zorgt automatisch voor twee beladen duels op ons complex. Tijdens het overleg eerder deze ochtend konden de aanvoerders nog net naast elkaar zitten, maar om 12:30 uur stonden de teams lijnrecht tegenover elkaar. De stand in de competitie leert ons dat MVV 8 er een stukje beter voorstaat dan MVV 9. Maar dit zijn wedstrijden op zich, zeggen we dan! MVV 9 had goed ingekocht bij MVV 3. Aad, Jantje en Thijs waren opgetrommeld om de strijd te kunnen beslissen in het voordeel van het negende.

Onder toeziend oog van Rick Rietveld, die doordeweeks de ‘jonkies’ van AZ Alkmaar klaar probeert te stomen voor het grote werk, ging de wedstrijd vanaf het begin af aan gelijk op. De verschillen in de stand waar niet of nauwelijks te zien in het wedstrijdbeeld. Toch was het Laurens van der Hoeven die de score na een mooie aanval kon openen voor MVV 8. Laurens, die misschien best wel iets hogerop zou kunnen spelen, is tevens aanvoerder van dit team. Dit komt doordat de eerdere aanvoerder, Chris Looye, momenteel op reis is door Indonesië, Nieuw Zeeland en Australië. De wedstrijd bleef eigenlijk gelijk op gaan, maar toch was het wederom Laurens, tevens trainer van de jeugd van Westlandia, die met een prachtig geplaatste bal MVV 8 net voor rust op een 2-0 voorsprong schoot.

De tweede helft was van de kant van MVV 8 een stuk minder. MVV 9, dat beschikt over twee aanvoerders (Jesse Kleijwegt en Ted van Ruijven) mocht een poosje hopen op de aansluitingstreffer. Het ‘karaktervoetbal’ leek het misschien toch te kunnen gaan winnen van het ‘positiespel’. Toen Randy van Beijlevelt echter de 3-0 binnenwerkte voor MVV 8 was het gedaan. De punten gingen naar ons achtste. Zij blijven nadrukkelijk in de strijd voor de titel. Naaldwijk is op dit moment de grote concurrent.

Rest ons, namens MVV ’27, Chris Grootscholten (MVV 8) een hele succesvolle stage toe te wensen in Qatar. Hij gaat daar over twee weken heen en zal zichzelf daar voor een half jaar gaan ontwikkelen. Van de club ontving hij reeds een mini-shirtje om ook daar de bekendheid van MVV ’27 te verspreiden.

Leuk detail bij deze wedstrijd is nog dat ongeveer heel MVV 7 langs de lijn stond om bovenstaande teams aan te moedigen.

Om het helemaal mooi af te sluiten: MVV 5 versloeg vandaag de koploper! Al deze teams hebben de zaterdag vervolgt in de kantine en genoten van de nodige kannetjes!

Wat een mooie dag, op naar de volgende zaterdag.

Zoals ze bij All Stars al zeiden: Zaterdag is de mooiste dag van de week, want je weet dat je naar je vrienden gaat!

8-9 2