In de serie ‘Hoe verliep de eerste seizoenshelft van….?’ is het nu de beurt aan MVV ’27 VE 1. De veteranen zagen zichzelf voor aanvang van het seizoen als titelkandidaat, maar halverwege lijkt die ambitie iets te hoog gegrepen. In de tweede seizoenshelft moeten de ‘oude mannen’ alle zeilen bijzetten om de prestatie van vorig jaar (derde plaats) te evenaren.

Lees hieronder de bijdrage van Erik de Wilt, waarin hij de mannen die deze uitdaging aangaan voorstelt.

 

Van oude mannen en ambities die ver gaan.

Met alle verjonging in de vereniging en al het jeugdig elan, wordt vaak vergeten dat er ook een elftal met enorme ervaring rondloopt op de Commandeur. Mensen die de geschiedenis van MVV van dichtbij hebben meegemaakt en mede debet zijn aan de vroegere successen.

We hebben het natuurlijk over…De Veteranen.

Al menig seizoen zijn deze mannen actief in de tweede klasse van de veteranencompetie…elftallen met alleen 35-plussers.

Onder bezielende leiding van de man met de meest historische invloed, Bram van der Lelij, werd vorig jaar nog een knappe derde plaats veilig gesteld. Wekelijks probeert deze tacticus de manschappen op scherp te zetten en klaar te stomen voor een nieuwe confrontatie. Met quotes als: ‘iedereen moet op elke positie inzetbaar zijn’ en ‘kloten naar voren en je been uitsteken’ bereikt hij wisselende resultaten.

Vooraf had het team van oude mannen zich al tot kampioenskandidaat nummer één gebombardeerd, maar met 13 uit 9 reiken ze op dit moment niet verder dan een 5e plaats.

Niet alleen naast het veld, maar ook in het veld staat een voetballer met een groot MVV verleden. Als verdedigingsleider staat Joop van Berkel nog elke week z’n mannetje. Al pakt hij regelmatig zijn wisselbeurtje om de ‘jonge garde’ ook een kans te geven.

Joops secondanten in de verdediging zijn ook geen onbekenden binnen de MVV familie:

Stefan van Uffelen – Kopsterke opkomende centrale verdediger die niet tegen onrecht kan en de scheids hier in zijn enthousiasme soms op wijst…met alle gevolgen van dien.

Willem Kruizinga – Vaste rechtsback die zich vastbijt in zijn directe tegenstander. Teert graag voor, na en wanneer mogelijk zijn longen.

Marco de Wilt – Razendsnelle, maar blessuregevoelige, verdediger die altijd aan de snelle aanvallers gekoppeld wordt. Heeft in 2014 door blessures veel gemist, maar is vastbesloten er in 2015 weer te staan.

Ernst-Jan Poot – Gelegenheids-back en de enige speler die tegen leider Bram in durft te gaan…en er bijna mee weg komt.

Als slot op de deur voor deze bende staat Erik de Wilt sinds dit seizoen geposteerd in de doelmond. Eén tegen één is hij bijna onklopbaar, maar achterballen laat hij graag aan een ander over.

De spil van ons veldspel wordt gevormd door het middenveld, met Mark Steigenga als centraal punt.

Balvaste spelverdeler die, waar nodig, fysiek en verbaal wel eens aan de noodrem trekt.

Mark wordt op het middenveld geflankeerd door:

Frank Bierkens – Fanatiek bijtertje in de middenlinie. Scoort niet vaak, maar als het net bolt is het er één van grote schoonheid.

Robert Moerman – Middenvelder die vaak wordt misbruikt als back of buiten; met zijn loopvermogen kan hij overal uit de voeten.

Marco Lansbergen – Tactisch sterke speler op de 10 positie. Wil tijdens de derde helft nog wel een tactische bespreking houden met leider Bram en daar komen regelmatig verrassende tactieken uit.

Edwin van der Poel – Samen met Harry een speler zonder MVV verleden. Is nog zoekende naar zijn ideale positie en heeft hierdoor de hele rechterflank al mogen bespelen.

Voorin zijn het de volgende mannen die al het werk moeten omzetten in doelpunten:

Erik van Duijnen – Man van glas met een loepzuivere voorzet. Is vaak eerder bij de achterlijn dan de rest bij het doel.

Leon Handels – (tegenwoordig) Statische spits die startsnelheid ontbeert. Compenseert dit met goede positionele eigenschappen, die regelmatig succes opleveren. Niet voor niets gedeeld topscorer.

Harry Verhaeren – Import vanuit Rotterdam die vorig seizoen al succesvol integreerde in het geheel. Speelt op verzoek van Bram meer vanaf het middenveld en dat gaat hem goed af. Zit de twee topscorers op de hielen met zijn doelpuntenproductie.

Andre Vos – Rommelaar die vanuit het niets een wedstrijd kan openbreken. Met zijn loopvermogen is hij altijd overal. Is gedeeld topscorer.

Aeisso Koenen – Begin dit seizoen nieuw toegevoegd aan de selectie. Moet op de rechterflank nog een beetje zijn draai vinden, maar aan inzet ontbreekt het hem niet. Thumbs up!

De aankomende seizoenshelft zullen deze mannen moeten bewijzen dat ze de klassering van vorig jaar (minimaal) kunnen evenaren. Al met daarvoor wel het één en ander gebeuren; niet in de laatste plaats omdat twee derde van de wedstrijden op vreemde bodem gespeeld moet worden en zij nog geen punt buiten het eigen sportpark behaald hebben.

 

Mocht u de kans hebben, moedig de mannen even aan…ze kunnen het gebruiken.