Inmiddels is het 2015, maar in de Kerstvakantie heeft er nog een groots evenement plaatsgevonden. 22 en 24 december organiseerde MVV ’27 weer het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Sporthal ‘De Hofstede’. Het toernooi werd door de kinderen als vanouds zeer goed bezocht.

Groot was in 2013 de teleurstelling toen het toernooi toen niet kon worden georganiseerd. Alles werd nu in het werk gesteld om in 2014 weer een fantastische editie van het Kerstzaalvoetbaltoernooi te organiseren. Wouter Jansen en Niels Planken zijn de Maaslandse basisscholen langsgegaan om brieven uit te delen. Het werd hen al snel duidelijk dat het enthousiasme voor het voetbaltoernooi enorm groot was. En dit enthousiasme werd in de weken na het bezoek aan de scholen ook wel duidelijk. De brieven stroomden binnen bij de leerkrachten op de scholen en ook via de e-mail kregen we veel aanmeldingen. De voortekenen waren veelbelovend en het enthousiasme van de organisatoren was groot.

Juventus winn jongens 3 en 4 aar jongenstoernooi groep 3 en 4
Maandagochtend 22 december zagen de jongens van groep 3 en 4 er wat slaperig uit. Kwam dat omdat het zo vroeg was of was het misschien een slapeloze nacht geweest door de wedstrijdspannin?. Aan de ouders te zien was het in ieder geval het vroege tijdstip. Bij binnenkomst kregen de jongens direct te horen in welk team ze zaten. Was het Juventus, Arsenal, Bayern Munchen, Paris St. Germain of toch het grote Barcelona? Het werd een heel spannend toernooi waarin veel jongens van MVV’27 hun ervaring, opgedaan bij de Mini F of in de F’jes, konden laten zien in de zaal. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Juventus. Nout Visser, Pepijn Suijker, Luuk Voorham, Dean van Straten, Jesse v/d Gaag en Julian Dorenbos gingen er met sprankelend voetbal met de titel vandoor. Traditiegetrouw werden zij getrakteerd op een heerlijk patatje in Sportcafé Sjee René.

P20141222_160251[1]aris St. Germain pakt titel bij jongenstoernooi groep 5 en 6
In de middag vond het toernooi voor de jongens uit de groepen  5 en 6 plaats. Ook dit werd weer een zeer spannend toernooi. Naast de eerder genoemde ploegen neemt ook Manchester City deel aan dit toernooi. Ook dit werd een zeer spannend toernooi. Maar uiteindelijk kan er maar 1 ploeg de winnaar zijn. In een zenuwslopende finale was de winnaar van dit toernooi uiteindelijk Paris St. Germain. Jurre, Sam, Dano, Bram, Dean en Martijn konden na de winst van dit toernooi genieten van een welverdiend patatje!

Manchester United wint jongenstoernooi groep 7 en 820141222_195258[1]
’s Avonds vond het toernooi plaats voor de jongens van groep 7 en 8. Er was inmiddels enorm veel publiek op het toernooi afgekomen. Het was een zenuwslopend toernooi, waar winst en verlies enorm dicht bij elkaar zaten. De winnaar van het Kerstzaalvoetbaltoernooi 2014 van groep 7 en 8 werd uiteindelijk Manchester United. Stijn de Lange, Dennis van Mil, Corné Voogt, Tim Olierhoek, Tim van Roest en Nick Kroes zijn de winnaars van het toernooi.

Arsenal zegeviert bij meidentoernooi groepen 3 t/m 620141224_112220[1]
Op woensdag 24 december ging werd het Kerstzaalvoetbaltoernooi voor de meisjes gehouden. ’s Ochtends was het de beurt aan de meisjes van groep 3/4/5/6. De meisjes hadden het allemaal heel erg naar hun zin en maakten de ene na de andere treffer. Het enthousiaste onder de kinderen was enorm groot. Uiteindelijk was ook bij dit toernooi een winnaar, en dat was Arsenal. Lara, Sophie, Iris, Madeleine, Sarah en Marlot waren de winnaressen van dit spannende toernooi.

Juventus kampioen bij meidentoernooi groep 7 en 8IMG-20150105-WA0010[1]
Het Kerstzaalvoetbaltoernooi werd op woensdagmiddag afgesloten met het toernooi voor de meisjes van groep 7 en 8. Veel meisjes van deze groepen spelen bij MVV’27 en dit was te zien ook. Zij legden prima voetbal op de mat. Bijvoorbeeld Maartje en Veerle lieten vaak hele mooie acties zien. Het toernooi werd echter niet door hen gewonnen, maar door Juventus. Het team, bestaande uit Sarah, Femke, Ilse, Liza , Fenne en Kaya won de finale. Een heel knappe prestatie!

Op naar Kerstzaalvoetbaltoernooi 2015
De twee dagen van Kerstzaalvoetbaltoernooi zijn een groot succes geworden. De spelers en speelsters hebben allemaal leuke en sportieve wedstrijden gespeeld. De organisatie heeft ervan genoten en hopelijk de deelnemers, ouders en andere betrokkenen ook! Namens MVV ’27 bedankt aan iedereen die zich voor het toernooi heeft ingezet. We tellen af naar de volgende editie in december 2015.