MVV27 selectie

Zoals te doen gebruikelijk wordt er rond de jaarwisseling door menigeen teruggekeken op het afgelopen jaar. Dat is bij MVV ’27 zeker niet anders en daarom is aan de trainers van één en twee, Martin Vermeer en Michel Breur, gevraagd om zich hier over uit te spreken. En als je spreekt over een terugblik wordt er logischerwijs ook nagedacht over de nabije toekomst. Welke doelstellingen waren er en moeten deze tussentijds bijgesteld worden? Hoe krijgt je het voor elkaar om de neuzen allen in dezelfde richting te krijgen en om je ideeën in een gunstig resultaat om te zetten? Wat zijn de mogelijkheden om een en ander te bewerkstelligen? Op de dag dat de selectie, in totaal zo’n 45 personen, op het punt staat naar een trainingskamp in de buurt van Hengelo te vertrekken wordt eerst nog even met genoemde trainers van gedachte gewisseld.

Martin Vermeer

Martin Vermeer

Doelstellingen voorafgaande aan het seizoen
Martin: “De doelstelling was om ons te verbeteren ten opzichte van het afgelopen seizoen toen we uiteindelijk als achtste eindigden. Dus in het linker rijtje afsluiten”.
Michel: “Kampioen worden en anders een periodetitel binnenhalen om alsnog te kunnen promoveren”.

Terugblik eerste seizoenshelft
Martin: “We hebben sowieso punten te kort op dit moment, hoewel we door geen enkele tegenstander weggespeeld zijn. Het is dus aan ons zelf te wijten dat er te weinig punten zijn verzameld. Heeft min of meer met de instelling te maken, belangrijke spelers die er niet altijd bij waren. Dit onderwerp is zeker ’n punt waar we het tijdens het trainingskamp over zullen hebben.
Na een matig begin is er op een gegeven moment een ‘bommetje’ gebarsten, waarna er in het veld beter gepresteerd werd. Hoe je dat kon omzetten, daar was je met de staf al lang mee bezig. Mogelijk hebben de emotionele gebeurtenissen rond John van der Meij en het overlijden van Peter Kloet hier uiteindelijk ook de nodige invloed op gehad”.
Michel: “Het tweede elftal heeft zeer naar behoren gepresteerd, ondanks het feit dat wij eigenlijk ook wat punten te weinig hebben. In de wedstrijden tegen Die Haghe, Excelsior Maassluis en Vitesse Delft hebben we het laten liggen. Op dit moment staan we vier punten achter op koploper Zwaluwen en tussen ons in staan nog Vitesse Delft en Excelsior Maassluis”.
Martin: “Het commentaar van de toeschouwers is wel eens vervelend en dan moet je op je tanden bijten. Ik heb er wel eens op gereageerd, maar eigenlijk moet je daar boven staan. De meeste mensen staan door de weeks niet langs het trainingsveld en weten dan ook niet wat er in de groep leeft. In wedstrijden moet je een groot aantal keuzes maken die niet altijd door iedereen worden begrepen. Denk dan eerst even na voordat je wat gaat staan roepen”.

Michel Breur

Michel Breur

Voorbereiding tweede seizoenshelft
Martin: “Wat we met het trainingskamp willen bereiken is dat alle neuzen dezelfde kant op gaan en daarmee hoop je dat afspraken uit het verleden beter worden nageleefd. Als je selectievoetbal speelt, moet je er ook voor de volle 100% voor gaan. Je hebt ambities en dat betekent dat je er iedere training en weekend bij moet willen zijn.
De eerste weken van januari trainen we wekelijks driemaal. Mocht het zijn dat de prestaties achterwege blijven dan kan dit wat langer gaan duren. Wat hebben spelers hiervoor over? Kies je voor de extra trainingsavond op maandag of voor het zaalvoetbal op diezelfde avond”?
Michel: “De jongens die hier al wat langer spelen, en zelfs al vanaf hun jeugd, mogen de andere spelers hier best wat meer op aanspreken. Die durf tot correctie en het aanspreken op elkaars gedrag mis ik hier wel eens”.

Doelstellingen tweede seizoenshelft
Martin: “Ik wil minimaal in het linker rijtje eindigen en dat zal nog een hele opgave worden.
Michel: “We gaan nog steeds voor het kampioenschap en als dit niet lukt via een periodetitel de nacompetitie winnen. Verder nog dwingender gaan spelen en de tegenstander onze wil opleggen.
Na overleg met de trainer van de A1, spelers die volgend jaar senior worden, mee te laten trainen in het nieuwe jaar. Iets wat zeer belangrijk is voor de toekomst van de club. Daarnaast zal worden gepoogd de samenwerking tussen het eerste en tweede elftal verder te optimaliseren.”
Martin: “De omgang met toeschouwers is uiteindelijk gemakkelijker wanneer je wint, want dan heb je vrienden. Mensen kunnen na de wedstrijd gewoon op me afstappen, ongeacht het resultaat van de wedstrijd. Als iemand een vraag heeft, kan hij deze altijd aan mij stellen. Er is nog nooit iemand geweest die van mij geen antwoord kreeg”.

Veel sport komend weekend
Het trainingskamp zal in het teken staan van een grote variatie in sporten. Op vrijdagavond, na aankomst in het oosten van het land, vind er een potje indoor voetbal plaats. Zaterdag is er outdoor voetbal, spinning op de fiets, tennis en squash. Op zondag, na het avondje stappen in Arnhem, wordt er sportief afgesloten met een potje voetbalgolf.
Kortom, een aantrekkelijk weekend met leuke activiteiten en gezelligheid om de saamhorigheid binnen de groep verder te vergroten. En reken maar dat deze leden fit terugkomen voor de oliebollenrace van zaterdag 10 januari.

Programma komende weken
Op 17 januari a.s. zullen beide elftallen oefenen tegen Victoria ’04, het eerste thuis én het tweede in Vlaardingen.
De week daarna wordt de competitie hervat en speelt het eerste elftal thuis tegen Westlandia en het tweede, eveneens thuis, tegen FC ’s Gravenzande 3. Tot dan!