Iedere maandag, als het sportcomplex van MVV ’27 zo goed als verlaten is, steekt de schoonmaakploeg de handen uit de mouwen. Een paar uur later ligt ons park er weer schitterend bij.

Dat MVV ‘27 meer is dan alleen een locatie waar we voetballen, dat wisten we al een tijdje. Op doordeweekse avonden staan de velden voor trainingen en wedstrijden. Ook in de kantine valt op vele momenten genoeg gezelligheid te beleven.

Waar we vaak niet bij stil staan is dat alles ook weer schoongemaakt moet worden. Zoals iedereen kan zien, gebeurt dat uiteraard wel. Dat gebeurt zelfs bijna dagelijks. Willem van der Marel, Arie de Jong en Geer van Uffelen zijn al vele jaren meerdere keren per week aanwezig bij MVV ’27 om ervoor te zorgen dat alle leden van onze club gebruik kunnen maken van een ‘schoon’ complex. Een greep uit de werkzaamheden die zij, vrijwillig, oppakken zijn:

– ramen zemen
– de vloer dweilen
– de bladeren van het dak vegen
– de kleedkamers schoonmaken
– rommel opruimen rondom de velden
– de rommel opruimen die op de tribune ligt
– het verwijderen van onkruid tussen de tegels
– het schoonspuiten van de voegen van de muren

Zonder deze mannen zou ons complex er een stuk minder mooi bij liggen. De schoonmaakploeg geeft met hun waardevolle werkzaamheden extra lading en invulling aan de woorden die oud-voorzitter Rita van Hardeveld mooi sprak bij haar afscheid: Een club ben je samen!”

Om deze reden ontvingen de harde werkers afgelopen maandagochtend een aantal dikverdiende ‘Kanjerkoeken’. Het behoefte geen toelichting dat deze er goed bij de mannen in gingen, vergezeld met een lekker kopje koffie, dat altijd door Manuela de Vos wordt verzorgd.

MVV ’27 is de mannen van de schoonmaakploeg zeer dankbaar voor al hun waardevolle werkzaamheden. Mocht je een van deze mannen binnenkort eens tegenkomen op de club: een schouderklopje kan ongetwijfeld op hun waardering rekenen. Ze verdienen het! En mocht je interesse hebben om ook als vrijwilliger van betekenis te zijn, in de schoonmaakploeg of in een andere functie, is een bericht aan Michel Voogt altijd welkom.