Mvv9

In de serie ‘Hoe verliep de eerste seizoenshelft van….?’ nu aandacht voor MVV 9, dat in dezelfde competitie als het achtste speelt. Vorig jaar werd dit elftal, toen nog als MVV 10, kampioen in de 8ste klasse. Dit seizoen, een klasse hoger spelend, doen de mannen van aanvoerder Jesse Kleijwegt het vooralsnog keurig met een plaats in de middenmoot.

Lees hieronder het verslag van de eerste seizoenshelft, geschreven door de aanvoerder zelf.

 

Na drie seizoenen uitproberen, afstemmen en scherpstellen werd MVV 9 vorig seizoen  glansrijk kampioen van de 8ste klasse. Een kroon werd gezet op de eerste jaren van dit nieuwe vriendenteam. Het vele plezier, de passie en bij vlagen het leuke voetbal dat we steeds meer gingen laten zien, wilden we graag dit jaar doortrekken in de 7e klasse.

Na een zomer lang te hebben kunnen genieten van de titel, was het in augustus dus weer tijd om een frisse start te maken. Het team waarmee we dit deden was zo goed als ongewijzigd ten aanzien van de kampioensformatie. Één belangrijke schakel waren we echter wel kwijt: onze mid-mid Walid. Hij schijnt een nieuwe uitdaging aangegaan te zijn bij de zondagamateurs in Irak.  Op verder een enkele wijziging van volwaardig speler naar oproepkracht na, leek ons dus niets in de weg te staan om dit seizoen op dezelfde voet verder te gaan.

Terugkijkend is het toch een stroeve start gebleken. Het loopt niet echt, en dat heeft een aantal redenen. Ten eerste ontbreken door blessures  een aantal belangrijke spelers, waaronder ons centrale duo. Tel dat op bij het vertrek van mid-mid Walid en je bent bijna je hele as kwijt. Wekelijks moet de leiding van ons team zijn best doen om de nodige invallers te regelen, zodat we op zaterdag weer voldoende personeel hebben om voor de punten te knokken.

Ten tweede is er wat minder passie en plezier te bespeuren dan vorig jaar.  Nu was dát seizoen er natuurlijk wel één uit een jongensboek, maar het contrast is groot. De opkomst op trainingen is lager, het aantal afmeldingen op zaterdag is hoger . De combinatie van deze factor en het ontbreken van belangrijke spelers lijken we als team onvoldoende te kunnen compenseren met slimmer voetbal en goede inzet.

Dat het tot nu toe geen geoliede machine is, is ook op de ranglijst terug te zien. Met 13 punten uit 8 wedstrijden zijn we terug te vinden in de middenmoot. Aan het begin van het seizoen spraken we de ambitie uit bovenin mee te willen doen; daar slagen we tot nu toe dus niet in. Onze collega’s c.q. concurrenten van MVV 8, die dit jaar in dezelfde competitie zijn ingedeeld, doen daarentegen zeer serieus mee voor het kampioenschap. De eerste wedstrijd na de winterstop zal gelijk de eerste ontmoeting zijn met onze clubgenoten: deze wedstrijd gaan wij zeker aangrijpen om het gat tussen de Maaslandse ensembles te verkleinen.

Al met al hebben we er nog zeker heel veel lol in; we maken mooie goals, de sfeer is goed en de biertjes smaken lekker. Alleen kijken we op dit moment uit naar de verbeteringen die zich in de tweede seizoenshelft hopelijk zullen aandienen. Uit de laatste twee wedstrijden voor de kerst hebben we in ieder geval zes punten gepakt, dus laten we dat als opmaat gebruiken voor een florissantere tweede seizoenshelft .

Jesse

MVV27 9 - NAALDWIJK 5