MVV27 8

Tijdens de winterstop zijn er voldoende activiteiten bij MVV ’27, maar qua voetbalberichtgeving zal het de komende weken rustig zijn op de site. Daarom is dit het goede moment om terug te blikken op de eerste seizoenshelft van een elftal dat normaal gesproken niet zo vaak uitgelicht wordt. MVV 8 eindigde vorig jaar net als tweede, dus dit seizoen moet het gebeuren. Vooralsnog gaat het crescendo, want in verliespunten is het achtste gedeeld koploper. Lees hieronder het verslag van de eerste helft van deze jaargang, geschreven door keeper Luke Lansbergen.

 

Mvv  8 is vorig jaar op één punt na geen kampioen geworden, dus daar moet dit jaar verandering in komen. In de zomerse transferperiode hebben we Jonathan Quik los weten te weken bij het 2e en ook Tim Prins is definitief overgekomen van het 3e. We moesten onze selectie uitbreiden, Dennis Steiginga is dit jaar verkocht aan een club in het buitenland dus hadden we wat transferbudget over. Ook omdat we een aantal jongens die er niet altijd zijn in onze selectie hebben: Bram van Leeuwen door zijn best te doen bij de marine en hij is soms door bedrijfsuitjes afwezig, Laurens van der Hoeven kiest voor een carrière als trainer en is door werkzaamheden bij Westlandia soms afwezig, Sven Poot studeert hard, maar is vaak aanwezig met zijn geniale acties en golaso’s, Martijn Dekker heeft vaak een andere prioriteit, hanteert de vlag uitstekend, maar we zien hem toch liever zijn man uitschakelen in de wei, Boyan van Hoeven werkt soms, gaat soms naar zijn oma, soms heeft hij een fysiek ongemakje, maar ook deze topper zien we graag in het veld voetballen met zijn voetballend vermogen.

We begonnen het nieuwe seizoen met een paar bekerwedstrijden waarin Thim van de Weijden zijn eerste doelpunt in het shirt van het 8e mocht maken en wat voor één! Na 2e in de poule te zijn geworden, wat dus uitschakeling van de beker betekent, konden we dus definitief onze zinnen zetten op de competitie.

De eerste wedstrijd werd in Kethel makkelijk met 1-5 gewonnen een lekker begin dus. De 2e wedstrijd overklasten we Ariston’80 met 5-1 en Randy Beijlevelt wist in deze wedstrijd vier keer het net te vinden. De 3e wedstrijd moesten we naar de hel van CION, deze vrees bleek echter onnodig. We wonnen deze wedstrijd uiteindelijk met een eenvoudige 0-6 mede door twee benutte vrije trappen van Chris Grootscholten. Toen kwam Lyra op bezoek in Maasland, Lyra wat toen 3e stond en mee wilde doen om het kampioenschap werd vernederd met 9-0, het had gerust meer kunnen zijn. In deze wedstrijd was Tom v/d Lee op dreef en legde er even vijf in. Toen het gevreesde Excelsior M. Uit vorig jaar werd het 3-0 voor de sluizers, wat mede daardoor ons het kampioenschap heeft gekost. Echter, de vrees was met de rust al pleite, want het 8e leidde op dat moment met 0-5. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een 2-8 overwinning.
Ook werd er geoefend tegen het veteranenelftal, deze werd zakelijk met 9-1 gewonnen.

En toen was daar het verschrikkelijke nieuws! Rick Noot, dit seizoen ook nieuw in de selectie, kondigde aan het niveau niet aan te kunnen en had een jaar contract getekend bij een club op Aruba en dat vlak voor de topper tegen de nummer 2! Dit maakte echter niks uit (bleek later), want deze wedstrijd werd met 6-0 gewonnen mede door goed verdedigend werk van ons centrale duo Bas en Jesper en onze backs Wijnand en Roy. Robert van Vliet speelde deze wedstrijd de sterren van de hemel en beloonde zich zelf met een doelpunt (gelijk erna gewisseld, omdat die z’n hoogtepunt bereikt heeft).

Dan de kraker in en tegen Naaldwijk vorig seizoen nog kampioen geworden met een punt voorsprong op ons. Uiteindelijk liepen we tegen een zure nederlaag aan (2-1)…. snel vergeten, onze wraak zal zoet zijn!!! We eindigden het kalenderjaar 2014 met een 5-0 thuisoverwinning op ‘s- Gravenzande. Na acht wedstrijden hebben we 21 punten gehaald, 45 doelpunten gemaakt en maar 6 doelpunten hoeven incasseren. Dit zegt veel over onze topkeeper, Luke Lansbergen. Ook dankzij onze (vaste) supporters: Martijn, Roel, Pim en Dennis.

In de winterstop nemen wij helaas voor drie maanden afscheid van Christiaan Looye, hij vertrekt naar New Zeeland, we gaan zijn trucjes enorm missen.

Na de winterstop op 17 januari spelen wij de stadsderby, namelijk tegen MVV 9. Houd die datum dus vrij!

Fijne feestdagen!