MVV27 - VDL

Met nog een kwartier te gaan werd het duel MVV ’27 – VDL beslist in Maaslands voordeel (2-1). Lars Kloet gaf een voorzet op maat en spits Roel Nooteboom joeg de bal met veel vaart naar de voor VDL-doelman Wesley van ’t Wout onbereikbare rechterhoek. Het werd een uitslag die na het aanschouwen van de eerste helft bijna onhaalbaar leek. In die periode had VDL tweemaal het houtwerk tegen en kon MVV ’27 er weinig tegenover zetten.

MVV27 - VDL

Het duel werd voorafgegaan door een indrukwekkend toonbeeld van saamhorigheid. De teams wandelden hand in hand, onder begeleiding van rookbommen met de kleuren van beide clubs, het veld op. Na het groeten van het publiek liepen de spelers met z’n allen naar de aan de ongeneeslijke ziekte ALS lijdende John van der Meij. Op deze wijze werd John getroost door twee teams die hem naar het hart liggen. Bij VDL stond hij jarenlang onder de lat en bij MVV ’27 is hij sinds de zomer van 1999 trainer van de keepers van de selectie. Deze geste van beide clubs gaf menigeen kippenvel.

Wat de wedstrijd betreft schoot VDL feller uit de startblokken dan de thuisploeg en doelman Glenn Mostert moest al snel zijn kwaliteiten tonen bij een grote kans van Rodney Remmerswaal. MVV ’27 kwam enkele keren in de problemen, maar VDL was slordig in het benutten van de kansen. Na een hoekschop van Colin Pleysier knalde Kevin van der Kraan op de lat en in de 32e minuut zag Colin Pleysier zijn knappe actie aan de linkerzijde niet verder komen dan een schot op de paal.

MVV ’27 kon niet terugzien op goede kansen, behalve dan die van Jessy Zwaard. Een strakke voorzet van Silvio Vermeer werd door de nieuwe spits in kansrijke positie naast gekopt. Dat MVV ´27 met 0-0 aan de thee mocht, daar mocht men best blij mee zijn.

De beginfase van de hervatting overrompelde VDL de Maaslandse veste. Na een slippertje in de MVV ´27-defensie schoot Juri van Es van dichtbij in de handen van Glenn Mostert, maar in de 48e minuut was er de Maassluise treffer. Nadat Glenn Mostert nog had kunnen redden op een schot van Colin Pleysier, was hij kansloos op de rebound van Rodney Remmerswaal (0-1).

Het werd het keerpunt in de wedstrijd. VDL had met die treffer kennenlijk haar kruit verschoten en MVV ´27 kwam juist steeds beter in de wedstrijd. Op een beloning hoefde het team van trainer Martin Vermeer niet lang te wachten. Een harde lage voorzet van linkervleugelverdediger Jeffrey Wupkes werd bij de tweede paal binnen geschoten door Lourens van Rooijen (1-1).

MVV27 - VDL

Nog geen minuut later kopte Lars Kloet uit een hoekschop van Silvio Vermeer hard voorlangs. Aan Maaslandse kant groeide het besef dat er meer dan een gelijkspel viel te behalen. Ten koste van Jessy Zwaard werd Roel Nooteboom in de spits gezet. Niet zijn gebruikelijke positie, maar in de verdediging zou hij niet nodig zijn geweest. Die linie voldeed uitstekend aan de verwachtingen.

Nadat eerst Lars Kloet na een technisch hoogstandje zijn tegenstander in de luren had gelegd en niet verder kwam dan een hard schot dat buiten de kruising in de bomen verdween, kwam de thuisploeg op voorsprong.

Diezelfde Lars Kloet liet zich weer eens zien in de voorste linie en gaf gelegenheidspits Roel Nooteboom een ideale voorzet. Doelman Wesley van ´t Wout was dan ook kansloos op diens harde kopstoot (2-1).

MVV27 - VDL

MVV ´27 had nog grotere schade aan VDL kunnen uitrichten, maar dat had te veel van het goede geweest. In blessuretijd was het eerst Roel Nootenboom die het doel te hoog zocht en even later deed Lourens van Rooijen hem dit na.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Yennick Berrevoets, Dion Dickhoff, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Silvio Vermeer, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard (Roel Nooteboom) en Abdurrachman Yildiz.

Klik hier voor meer foto’s van de wedstrijd.