Zoals al eerder op de website is aangegeven staat de voor a.s. zaterdag geplande derby tussen MVV ’27 en VDL op het programma. Gebruikelijk staat de derby garant voor rivaliteit, maar ditmaal staat deze in het teken van de saamhorigheid. Beide clubs zullen rondom de wedstrijd stil staan bij de ernstig zieke John van der Meij. John heeft een lang verleden als doelverdediger bij de Maassluise ploeg achter de rug en is sinds de zomer van 1999 de keeperstrainer bij MVV ’27. Een en ander houdt dus in dat hij enkele maanden terug al weer aan zijn 16e seizoen bij MVV ’27 is begonnen.

Zaterdag staan er diverse sfeeracties en een geldinzamelingsactie voor John op het programma. De ingezamelde gelden komen deze keer niet ten goede aan de stichting ALS, maar worden rechtstreeks aan John en zijn familie gedoneerd. Hiermee kunnen zij een financieel steuntje krijgen voor de grote (verbouwings)uitgaven die zij moeten doen om hun huidige huis voor John bewoonbaar te houden. Veel van deze aanpassingen worden namelijk niet of slechts gedeeltelijk vergoed. We hopen dat vele bezoekers een gulle bijdrage zullen leveren.

Op het sportieve vlak gaat het met VDL zeer naar wens. De eerste periodetitel werd een maand geleden verrassenderwijs binnen gehaald en momenteel bezet het de tweede plaats. MVV ’27 lijkt uit een dip te zijn en hoopt de stijgende lijn verder door te zetten. Kortom, er zijn genoeg ingrediënten om een spannende partij te mogen verwachten. Bovendien telt de stand op de ranglijst niet bij een ‘burenruzie’.

Wij wensen scheidsrechter Hilgersom, beide teams en hun supporters een aangename en vooral sportieve wedstrijd toe.