De bondscoach van het Tibetaanse voetbalelftal, Kalsang Dhondup, brengt op dinsdag 2 december 2014 vanaf 19 uur een bezoek aan MVV ’27. Kalsang Dhondup maakt kennis met enkele bestuursleden en woont een training bij van A1 onder leiding van Hans Meeuwisse.
Omdat de datum van dit bezoek zeer onlangs kwam vast te staan, is een uitgebreid welkomstprogramma niet haalbaar. Maar vanzelfsprekend zijn alle MVV’ers deze avond van harte welkom om Kalsang de hand te schudden en herinneringen op te halen aan de twee succesvolle, week lange trainingsstages die het Tibetaanse voetbalelftal in 2008 bij MVV ’27 beleefde.

Veel MVV’ers zullen zich Kalsang dan ook persoonlijk herinneren. In het voorjaar van 2008 verbleven de Tibetanen tweemaal een week in Maasland, waar het elftal onder Kalsangs leiding op het complex van MVV ’27 twee intensieve trainingsstages hield. Deze oefenperiodes werden georganiseerd door de Sports Without Frontiers Foundation (SWFF). De technische staf bestond uit Willem Bosschaart, René van der Kooij, Jan de Kruif en Hans Meeuwisse.

Het Tibetaanse vluchtelingenelftal speelde in die periode oefenwedstrijden tegen VDL uit Maassluis en het Bredase JEKA. Hoogtepunt was de afsluitende wedstrijd op het hoofdveld tegen het eerste elftal van MVV ’27. Aanvankelijk vergisten de Maaslanders zich in de watervlugge, technisch vaardige Tibetaanse voetballers: ze keken lang tegen een achterstand van 3-1 aan. Uiteindelijk trok MVV ’27 de doelpuntrijke wedstrijd verdiend naar zich toe. Einduitslag: 4-3.

Na de wedstrijd namen de Tibetaanse voetballers deel aan een groot en spontaan feest in de kantine. Daar liepen zij samen met talloze MVV’ers de eerste polonaise in de geschiedenis van Tibet!

Het bezoek van het Tibetaanse elftal mocht in 2008 op veel media-aandacht rekenen. Verslaggevers van RTL Nieuws, het Jeugdjournaal, TV Rijnmond en WOS Sport namen op het complex van MVV ’27 reportages op die op de regionale en landelijke televisiezenders werden uitgezonden. Zo zetten de Tibetaanse voetballers en de vele vrijwilligers die hun bezoek mogelijk maakten zowel MVV ’27 als het dorp Maasland op een heel positieve manier in de schijnwerpers.

Wie alvast wil beginnen met het ophalen van herinneringen aan het zeer geslaagde eerdere bezoek van het Tibetaanse voetbalelftal in 2008 kan hier helemaal zijn of haar hart ophalen: