Eindelijk kon MVV ’27 weer drie punten bijschrijven, maar wat hield het thuisploeg CWO onnodig lang in leven. In de eerste twintig minuten van het duel en de beginfase van het tweede bedrijf had MVV ’27 de score zodanig op kunnen voeren dat er voor CWO geen eer meer viel te behalen, maar door het missen van zeer grote mogelijkheden hield men de Vlaardingers nodeloos lang in de wedstrijd.

In een akelig koude omgeving pakte MVV ’27 direct het initiatief wat op zich opmerkelijk was tegenover het voorzichtig opstarten van het aanzienlijk meer punten bezittende CWO. Na drie minuten schoot Silvio Vermeer in zijn haast over, maar met ’n kwartier op de klok van scheidsrechter Chris Merkestein maakte hij dit alsnog goed. Met een verre pass van linksback Jeffrey Wupkes werd hij gelanceerd en passeerde CWO-doelman Angelo Spanjaard in de verre hoek (0-1).
Zoals aangegeven was dit de periode waarin MVV ’27 had kunnen doordrukken, maar het gebeurde niet. Met een listig tikje zette Silvio Vermeer Lourens van Rooijen recht voor de Vlaardingse keeper, maar die kreeg er nog een been tussen. De CWO-verdedigers kregen in die periode weinig tot geen vat op de Maaslandse voorhoede.
Naarmate de eerste helft vorderde kwam het team van CWO-trainer Danny Molendijk toch meer in de wedstrijd en verscheen vervolgens ook wat meer voor het doel van Glenn Mostert. In de 31e minuut was de Maaslandse goalie kansloos op een schot van Miquel Asmus die onvoldoende aangepakt werd door de Maaslandse defensie (1-1). De schade had nog verder kunnen oplopen als Nailey Girigorie een afgemeten voorzet van Rick van Haren bij de tweede paal had binnen gegleden. Nu ging de bal naast en dan was terecht te noemen. Op basis van de mogelijkheden had MVV ’27 dus al flink afstand moeten nemen.

MVV ’27 beleefde een heerlijke hervatting na de warme thee. CWO was in de aanval, maar MVV ’27 veroverde de bal terug. Via Abdurrachman Yildiz werd Ariën Oprel bereikt die op zijn beurt Silvio Vermeer wegstuurde en hij won het onderlinge duel met doelman Spanjaard (1-2).
Ook nu ontstond een tweede fase waarin MVV ’27 het duel op slot had kunnen gooien, maar hield men het duel ongewild spannend. Dat had de ploeg zomaar kunnen opbreken, want CWO hield nu zicht op herstel.
In de 68e minuut zette Rick van Haren zich namens de thuisploeg achter een vrije trap en diens indraaiende bal werd via de knie van Nailey Girigorie omgezet tot een treffer (2-2).
Een domper van jewelste voor de Maaslanders die vandaag tegen CWO lieten zien in niets onder te doen. De terechte beloning voor de juiste instelling werd uitgesteld tot de 89e minuut.

Een hoekschop van Silvio Vermeer werd uiteindelijk door de mee opgekomen Lars Kloet tegen het net geschopt (2-3). De derde voorsprong kwam niet meer in gevaar en het is onnodig te zeggen dat de euforie na afloop groot was in het Maaslandse kamp. In tegenstelling tot een week eerder kon gesteld worden dat werklust wel degelijk beloond kan worden.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Dion Dickhoff, Yennick Berrevoets, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Silvio Vermeer, Coen Hordijk, Abdurrachman Yildiz, Lourens van Rooijen en Ariën Oprel.