Op zaterdag 6 december staat in Maasland de derby tussen MVV ’27 en VDL op het programma. Gebruikelijk staat de derby garant voor rivaliteit. De komende derby staat óók in het teken van saamhorigheid. Beide clubs staan rondom de wedstrijd stil bij de ernstig zieke John van der Meij.

Zoals bij velen bekend is, is John van der Meij getroffen door de vreselijke ziekte ALS. John is al jaren keeperstrainer van en gepassioneerd betrokken bij MVV ’27. Naast roodwit bloed stroomt er bij John ook het blauwwitte VDL-bloed door zijn aderen. Zo stond hij jaren lang het bij eerste team van de Maassluizers onder de lat.

Beide clubs zijn aangedaan door de situatie waarin John en zijn familie verkeren. VDL en MVV ’27 hebben de handen ineengeslagen om de komende derby in het teken van John van der Meij te stellen. De twee clubs doen dit op een manier waarop John, op zijn eigen verzoek, niet té veel in de schijnwerpers staat, maar John en zijn ziekte wel de aandacht krijgen die zij verdienen.

De voorbereidingen zijn in volle gang om van 6 december een onvergetelijke dag te maken. Er worden spandoeken gemaakt, er wordt muziek geregeld en de spelers van beide teams zullen op een saamhorige manier het veld betreden.

Ook wordt er op initiatief van beide verenigingen een speciale geldinzamelingsactie gehouden. De ingezamelde gelden komen deze keer niet ten goede aan de stichting ALS, maar worden rechtstreeks aan John en zijn familie gedoneerd. Hiermee kunnen zij een financieel steuntje krijgen voor de grote (verbouwings)uitgaven die zij moeten doen om hun huidige huis voor John bewoonbaar te houden. Veel van deze aanpassingen worden namelijk niet of slechts gedeeltelijk vergoed.

VDL en MVV ’27 roepen zoveel mogelijk supporters op om de wedstrijd op 6 december te bezoeken. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark De Commandeur in Maasland. De sfeeracties starten rond 14.15 uur.