D1-speler Niels Scheffers werd afgelopen vrijdag geopereerd vanwege een acute blinde darmontsteking. Oud-speler Geer Jansen onderging 11 november een operatie, waarbij zijn prostaat werd verwijderd. Lief en Leed was er snel bij en bezocht beiden thuis. Lees hieronder de ‘reportages’ van Wouter Jansen.

Niels Scheffers ( D1 ) geholpen aan acute blinde darmontsteking

Vrijdag avond wilde Niels gezellig naar de bioscoop gaan, maar ergens onderin zijn buik deed iets toch wel een beetje veel pijn. In Delft aangekomen werd de pijn steeds erger. De plannen werden gewijzigd en in plaats van de bioscoop werd een bezoekje gebracht aan het Reinier de Graaff Gasthuis.

Daar bleek na onderzoek dat het niet goed ging met zijn blinde darm. Hij mocht gelijk blijven logeren in het ziekenhuis. Op zaterdagochtend werd er besloten om te opereren. Niels ging onder een volledige narcose. Toen hij wakker werd zaten er drie gaatjes in zijn buik en was het probleem verholpen. Het duurde even voor de speler uit D1 weer echt helemaal wakker was, maar als snel kwam de nieuwsgierigheid weer boven drijven. Niels wilde de verwijderde darm graag mee naar huis nemen in een potje. Dat ging helaas niet, want de darm moest in het laboratorium onderzocht worden. Wel beloofde de arts dat zij er een foto van zou maken die hij later nog te zien zal krijgen. Ook de zaterdagnacht bleef hij nog een nachtje logeren samen met zijn moeder.

Zondag is hij thuisgekomen. Voorlopig zal hij rust moeten houden. Een Week niet naar school en twee weken geen voetbal. Dat is wel even balen. Zeker als je weet dat Niels eigenlijk een klassenfeest en een schoolfeest op de agenda had staan deze week. Om de tijd door te komen op de bank hebben we Niels voorzien van een dikke VI en een lekkere chocoladeletter. Wij wensen Niels, namens MVV ’27, een zeer voorspoedig herstel en we hopen hem snel weer in D1 te zien schitteren.

 

Geer Jansen succesvol geopereerd

Een aantal weken geleden kreeg Geer Jansen van de artsen te horen dat hij prostaatkanker had. Een bericht dat hard aankwam. Gelukkig hoefde Geer niet heel lang te wachten op een operatie. Op 11 november moest hij naar het Franciscus ziekenhuis. Tijdens een drieënhalf uur durende operatie is de prostaat verwijderd. Na een nachtje te hebben gelogeerd in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. Nu is het tijd om te herstellen. Nog zeker zeven weken mag Geer geen zware voorwerpen tillen. Om de tijd door te komen hebben wij hem, namens MVV ’27, een boekje en wat vitamines bezorgd. We hopen dat Geer snel weer de oude is. Eind december komen er nog wel uitslagen van het bloedonderzoek. Als ook die positief zijn, kan Geer weer met een gerust hart naar de toekomst gaan kijken. Wij wensen Geer een voorspoedig herstel en hopelijk zien we hem snel weer bij MVV ’27 in de kantine op zaterdagmiddag.