Hoewel beide ploegen een grote bereidwilligheid tot inzet en beleving ten toon spreidden, kreeg alleen het bezoekende Be Fair hiervoor de beloning. Met een 1-3 overwinning konden zij lachend terug naar Waddinxveen, de Maaslanders met een kater achter latend. In een duel waarin tot de bodem werd gegaan, ontbrak het MVV ’27 andermaal aan scorend vermogen. Veel verder dan een  gelijkmakende treffer van Lourens van Rooijen kwam men niet.

De wedstrijd werd vooraf gegaan met een indrukwekkende minuut van stilte voor de afgelopen zaterdag plotseling overleden en alom gewaardeerde medewerker Peter Kloet. Zoon Lars wilde zijn verdriet voor enkele uren van zich afzetten en liet zich opnemen in het basiselftal van trainer Martin Vermeer.
Vanaf het startsignaal van de prima en rustig leidende arbiter Wim Roozenboom ‘vlogen’ de ploegen er in en zochten zo snel mogelijk het doel van de tegenstander. Hoewel MVV ’27 goed in de wedstrijd zat, kwam het al na 11 minuten onnodig op achterstand. Te mooi en rustig willen uitverdedigen aan Maaslandse kant bracht Patrick Vermeulen in stelling en die gaf met zijn uithaal doelman Glenn Mostert geen kans (0-1). Doodzonde, want met een simpele ram naar voren  had deze kans niet weggegeven hoeven worden.
Met ’n goed half uur op de klok kwam MVV ’27 het dichtst in de buurt van doelman Rick van Hattum. Silvio Vermeer verlengde een schot op doel van Abdurrachman Yildiz en passeerde de doellijn, maar stond daarbij wel de nodige meters buitenspel.
Drie minuten later had MVV ’27 op een 0-2 achterstand kunnen komen, maar Martijn Kok liet de kans van de middag aan zich voorbij gaan door hoog over te schieten uit een voorzet op maat van de behendige Patrick Vermeulen.
Abdurrachman Yildiz kopte vervolgens hard op doel uit een voorzet van Lourens van Rooijen, waar Rick van Hattum met één hand knap redde.
Toch kwamen de Maaslanders net voor de rust op gelijke hoogte. Silvio Vermeer vond op rechts Lourens van Rooijen die in de verre hoek afdrukte (1-1). Een lekker gevoel om aan de thee te gaan!

Na de wisseling van helften probeerde MVV ’27 nog nadrukkelijker de aanval te zoeken, wat niet het gewenste resultaat opleverde. Daarbij was Be Fair uitermate snel in de omschakeling, maar gelukkig voor de thuisploeg wat minder sterk in de afwerking. Toch kwamen zij in de 62e minuut voor een tweede maal aan de leiding. Weer onvoldoende ingrijpen in de verdediging van MVV ’27 gaf Mohamed el Azzouti de mogelijkheid om Martijn Kok te vinden die hard uithaalde (1-2).
Ondanks de aanhoudende inzet kwam MVV ’27 pas in de 90e minuut weer tot een mogelijkheid toen Harm Voogt hard uithaalde van afstand, maar de Be Fair-goalie sloeg de bal over de lat.
In de reservetijd kwamen de bezoekers op een geflatteerde 1-3 toen Martijn Kok voor een tweede maal doeltreffend uithaalde, nu uit een voorzet van Kamal Boutasgount.
Ondanks de nederlaag heeft het Maaslandse publiek weer eens kunnen genieten van een team dat zich uit de naad werkte voor een goed resultaat. Wanneer deze lijn de komende weken doorgezet wordt en dat in combinatie met wat doelpunten hoeft het er zeker niet wanhopig uit te zien voor MVV ’27 dat inmiddels in de onderste regionen te vinden is.

Opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Yennick Berrevoets (Koen de Bloeme), Jeffrey Wupkes, Dion Dickhoff, Lars Kloet, Coen Hordijk, Silvio Vermeer (Dik Groenwegen), Abdurrachman Yildiz (Fabian Vermeer), Ariën Oprel en Lourens van Rooijen.