Rick Geltink_Feyenoord I

Rick Geltink_Feyenoord IIFeyenoord heeft momenteel de minst gepasseerde defensie van Nederland en eerste keeper Vermeer kan best nog enkele jaren mee. Toch houden ze in Rotterdam-Zuid alvast rekening met zijn opvolging en daarom speuren ze in de omgeving naar talent. In hun zoektocht zijn ze nu onze Rick Geltink, keeper van MVV ’27 E1, op het spoor gekomen. Rick heeft namelijk de afgelopen periode enkele proeftrainingen gehad bij Feyenoord. Over één van deze trainingen hebben wij vanuit betrouwbare bron een kort sfeerverslag ontvangen:
“Hoewel Rick aanvankelijk wat last had van de zenuwen, viel alle spanning van hem af toen er eenmaal getraind werd. Zijn letterlijke woorden: Het was toen net of ik bij mijn eigen cluppie trainde!
Nadat hij eerst (samen met twee andere keepers) keeperstraining kreeg, deden ze aansluitend een partijtje. Dit gebeurde allemaal in een heel ontspannen sfeer, waarbij de trainers écht tijd en aandacht voor de spelers hadden”.

Mochten deze proeftrainingen tot een vervolg leiden, kan Rick in elk geval zijn licht op steken bij Maarten de Fockert. Die maakte jaren geleden vanuit de jeugd van MVV ’27 de overstap naar Feyenoord. De eerste contacten blijken al gelegd, want Maarten, inmiddels tweede keeper van sc Heerenveen en opgenomen in de selectie van Jong Oranje, was zo attent een uitgebreid bericht te sturen.
Hoewel we Rick uiteraard graag later in MVV ’27 1 zien schitteren, wensen we hem veel succes bij waar deze trainingen ook toe leiden.