Na vier opeenvolgende nederlagen mocht MVV ’27 eindelijk weer het zoet der overwinning proeven. In een niet wervelend, maar wel uitermate spannend duel werd het eveneens laag geklasseerde SC Monster met 2-0 verslagen.  Dat de Maaslanders meer dan driekwart van de wedstrijd met tien man speelden, maakte de prestatie des te knapper. Er werd gevochten voor iedere meter en dat werd uiteindelijk beloond. SC Monster mocht bij name van Jordi van Maanen spreken van pech, want hij kwam in de tweede helft tot tweemaal toe niet verder dan het ‘houtwerk’.

MVV ’27 startte de wedestrijd fel  en dat resulteerde al snel in een schot van Silvio Vermeer dat over het doel van goalie Kenly van der Kruk vloog. SC Monster herstelde zich al snel van de overrompeling, want vervolgens kreeg Jordi van Maanen enkele grote kansen. Een van zijn schoten ging maar net voorlangs en de ander werd een prooi voor keeper Tom Binnendijk.

Diezelfde Binnendijk was in de 17e minuut te laat toen Van Maanen op het Maaslandse doel afkwam en hij de spits onderuit kegelde. Niemand van de aanwezigen op Sportpark De Commandeur kon de door arbiter Cees Post getoonde rode kaart tegenspreken. Glenn Mostert kwam vervolgens diens plaats in nemen ten koste van de onfortuinlijke spits Ariën Oprel die ook vervoegd moest gaan douchen. De net buiten het strafschop genomen vrije trap werd vervolgens door de nog ‘koude’ Mostert gekeerd.

Tegen tien man spelen maakte het er voor SC Monster zeker niet gemakkelijker op, want MVV ’27 verhoogde de inzet en streed met alles wat men in huis had. De bezoekers, die ook al niet zo’n denderend seizoen beleven, wisten nauwelijks een mogelijkheid te creëren. De grootste kans was notabene voor MVV ’27. Uit  een hoekschop van Silvio Vermeer knalde de mee opgekomen Yennick Berrevoets rakelings over de lat.

De tweede helft toonde dat je soms geluk kunt afdwingen. In de 55e minuut sloeg doelman Kenly van de Kruk bij een hoekschop van Abdurachman Yildiz de bal achterwaarts, zodat aanvoerder Roel Nooteboom de kans kreeg de bal via de grond binnen te koppen (1-0).

MVV27 - MONSTER

Vervolgens ging er meer niet naar wens bij de Monstenaren. Buiten bereik van Glenn Mostert kopte twee minuten later Jordi van Maanen de bal tegen de paal. Ook uit een voorzet van André Rohan in de 71e minuut kwam Van Maanen niet verder dan de Maaslandse lat. SC Monster speelde kennelijk een kansloze partij!

MVV ’27 aan de andere kant had ook bij uitvallen de score kunnen opvoeren, maar daar ontbrak het aan scherpte en slimheid. Dat de thuisploeg alsnog een tweede treffer mocht bijschrijven had het te danken aan een soloactie van Silvio Vermeer. Op zoek naar een uitgestoken been in de zestien vond hij dat doel. Scheidsrechter Post stond op korte afstand en wees gedecideerd naar de stip, vanwaar Vermeer zelf de pingel binnen schopte (2-0).

De opluchting bij alles wat MVV ’27 een warm hart toedraagt was groot. Het Oktoberfest kon nu extra uitbundig gevierd worden.

De opstelling: Tom Binnendijk, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Yennick Berrevoets, Harm Voogt, Dion Dickhoff (Mark Akkerman), Silvio Vermeer, Fabian Vermeer (Dik Groenewegen), Abdurachman Yildiz, Ariën Oprel (Glenn Mostert) en Lourens van Rooijen.