Zo’n vijftig meiden van MVV ’27 bezochten donderdag de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Damesteam. Het massale bezoek is een geste van MVV ’27 én ING aan de groeiende vrouwenafdeling van onze club.

De vrouwenafdeling van MVV ’27 zit flink in de lift. Voorafgaand aan dit seizoen konden zelfs twee nieuwe teams worden bijgeschreven. Als gebaar van waardering naar zowel de nieuwe als de huidige teams bood MVV ’27 de voetballende meiden een wedstrijdbezoek aan het Nederlands Damesteam aan. ING, recent aangetreden als sponsor van onze club, leverde MVV ’27 een aanzienlijk deel van deze kaarten kosteloos, waarvoor mede namens de meiden onze grote dank!

De vijftig meiden en hun begeleiders zagen Oranje op het Kasteel in Rotterdam met 2-0 winnen van Schotland. Na de 1-2 uitoverwinning gaat het damesteam door naar de finale van de WK-kwalificatie. In een tweeluik tegen Italië moet deelname aan het WK in Canada worden afgedwongen.

Het voetbaluitje kon rekenen op veel enthousiasme en plezier onder de MVV-afvaardiging. Volgens trainer Joost van Ast was het wedstrijdbezoek ‘nog leuker dan een training en hebben de meiden er mogelijk ook nog iets van geleerd’.

Op Facebook staan nog enkele foto’s voor een kleine sfeerimpressie: https://www.facebook.com/vvmvv27/posts/817238701674099